La cobertura de fibra òptica a Gavà serà del 90% a finals de mes

Imprimeix

El seu desplegament posicionarà el municipi baixllobregatí en una situació privilegiada en la nova economia digital.

Telefònica-Movistar finalitzarà d’aquí a pocs dies els treballs de desplegament de la fibra òptica en el 90% del terme municipal de Gavà. La xarxa d’accés ultraràpid permet als abonats disposar de connexió a Internet amb 100 Megas reals de velocitat i de diversos canals de televisió en alta definició sense punts intermedis de connexió, obrint-se així un ventall de possibilitats per a futures ampliacions i aplicacions en tots els àmbits.

Des de gener de 2013, Telefónica ha estat instal·lant la xarxa de fibra òptica o fibra òptica fins a la llar FTHH. En un marc de col·laboració entre l’Ajuntament i la companyia s’ha aconseguit que el desplegament es completi a finals d’aquest mes d’abril. Així, unes 15.000 llars gavanenques del total de 17.000 podran disposar de fibra òptica. Només quedaran pendents, en aquesta primera fase, ca n’Espinós, Mas Bruguers i la Sentiu. Segons dades de Mosvistar, a data d’avui, gaudeixen del nou servei fins a un 15% del total desplegat. D’aquest percentatge, més del 80% és per a ús residencial, un 15% per a professionals autònoms i la resta per a empreses.

El desplegament d’aquesta xarxa “és un objectiu que l’Ajuntament persegueix des de fa temps”, tal com comenta l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que afegeix que “la principal aposta del govern municipalha estat promocionar i donar suport a la implantació de les xarxes necessàries per part de les empreses especialitzades del mercat de telecomunicacions que, a banda de conèixer el producte, estan directament relacionades amb els clients, que són els futurs usuaris de la tecnologia.”

Redacció / Foto: Arxiu