Sant Feliu estarà equipada amb fibra òptica i 4G a finals de 2014

Més de 12.000 llars ja tenen la conexió de Telefónica.

La totalitat de les llars i empreses de Sant Feliu de Llobregat estaran, abans de finals de 2014, connectades a la xarxa de fibra òptica i 4G. L’alcalde de la ciutat, Jordi San José, i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, han explicat el detall de les obres de desplegament d’aquesta tecnologia que dotarà els habitatges i les zones industrials de Sant Feliu de fins a 100 MB reals. De fet, la fibra òptica és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.

Telefónica estima que el 78% de les llars i empreses del municipi tindran accés a la fibra òptica a finals d’abril, mentre que al juny la cobertura arribarà a la totalitat d’habitatges i zones industrials. Pel que fa al 4G, el desplegament finalitzarà el desembre de 2014. Telefónica ja ha desplegat fibra òptica a 12.600 llars i seus empresarials. Al juny seran gairebé 14.000 les unitats immobiliàries que tindran aquest servei, fet que permetrà a particulars i empreses accedir a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació.

Polígons industrials
El desplegament de fibra òptica als polígons industrials del municipi serà una realitat aquest mateix mes de juny. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi San José, ha subratllat que amb el desplegament de fibra òptica i 4G “es dóna resposta a una de les reivindicacions de l’AEPLA (Associació d’Empresaris del polígon industrial del Pla i les Grases) que demanava una infraestructura d’alta velocitat i alta capacitat”. Per la seva banda, Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, ha afirmat que Sant Feliu “estarà tan equipat com els primers països punters en tecnologia”. Així, el regidor de Noves Tecnologies, Manel Carrion, ha assegurat que la ciutat estarà preparada “per ser més competitiva.”
  
Les obres de desplegament de la fibra òptica s’emmarquen en el pla definit a tot Catalunya que preveu que més de la meitat dels tres milions de llars accedeixin a aquesta tecnologia a finals de 2014.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix