El Baix Llobregat va debatre sobre la connectivitat i la banda ampla

Imprimeix
Es va donar a conèixer la situació actual del mercat de les telecomunicacions i les recomanacions que els experts poden fer en el cas del Baix Llobregat.
El Fòrum de connectivitat i banda ampla celebrat avui dimecres 2 d’abril a la seu del Consell Comarcal ha comptat amb una important afluència de públic.  El propòsit d'aquesta iniciativa ha estat donar a conèixer la situació actual del mercat de les telecomunicacions en termes generals, escoltar les recomanacions que els experts poden fer al voltant de la connectivitat i com, des del territori, poder aterrar-ho en el cas concret del Baix Llobregat.  

Tres taules
Per aquesta finalitat aquest fòrum ha comptat amb una primera taula en la qual s’ha tractat la situació de la banda ampla a la comarca, amb la participació de representants dels món sindical, patronal i administració pública, hi que ha posat el focus, sobretot en la situació de la connectivitat a banda ampla en molts polígons industrials de la comarca. Una segona taula per conèixer la realitat tecnològica i les últimes novetats en connectivitat i fibra òptica de la mà d’una gran operadora i d’una altra molt més petita que utilitza una tecnologia d’accés a la xarxa a preus reduïts. Finalment, una tercera taula de la mà dels representants de l’administració i organismes públics i participats que han presentat les polítiques de desplegament de la banda ampla que actualment s’estan implementant i quina és la realitat del sector.

A causa de les característiques demogràfiques i geogràfiques d’alta heterogeneïtat que presenta el Baix Llobregat mereix un tractament específic com a territori i aboca a una necessària estratègia comuna que el Consell Comarcal, en paraules del mateix Balsera, pot ocupar dins del territori. La planificació de la banda ampla i mòbil, i el canvi de les xarxes tradicionals fins a les noves- incloent la fibra òptica fins a la llar-, són necessàries per garantir el desenvolupament econòmic i social dels propers anys. Segons Balsera, “el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha impulsat aquest primer Fòrum amb la voluntat d’obrir i liderar un debat entre agents econòmics i socials, administracions i empresa privada per tal de poder avançar amb el desenvolupament de les xarxes de banda ampla al nostre territori.”

L’objectiu 2020 de l’Agenda Digital per a Europa obliga a desplegar les xarxes de nova generació, molt més ràpides que les de primera generació, i a adoptar les actuacions públiques i privades necessàries per a aquest desplegament. A part d’aquestes obligacions que es centren principalment en els drets dels ciutadans a l’accés a la xarxa, es sabut, a partir de nombrosos estudis, que hi ha una correlació positiva i demostrada entre la penetració de la banda ampla a un territori i el seu creixement econòmic. 

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat