Castelldefels tindrà un centre d’incubadores d’empreses de l'Agència Europea de l'Espai

L'ESA ha triat el campus del municipi baixllobregatí, que es convertirà en la primera ciutat de l’Estat en instal·lar-se.
L’Agència Europea de l'Espai (ESA) ha confirmat Castelldefels com la primera ciutat espanyola que instal·larà un centre d’incubadores d’empreses, Així, se sumarà a la xarxa formada per altres set situades a països com Holanda, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica i Itàlia.

La incubadora -Bussiness Incubation Center, en la seva denominació en anglès- serà un centre multidisciplinari que acollirà projectes empresarials que aprofitin les tecnologies de l'espai per desenvolupar aplicacions, serveis i productes amb usos diversos, tant industrials com per al consum diari de persones o empreses. Es preveu que en un període de cinc anys s'instal·lin quaranta start up d'àmbit internacional, amb l'horitzó de convertir-se en un pol d'atracció de talent emprenedor. Aquestes empreses rebran suport econòmic (de les administracions públiques), tècnic i de gestió (a càrrec de la mateixa ESA) i científic (per part de la UPC).

La incubadora se situarà a l'edifici RDIT del campus, que pertany a la UPC i que, en estar ja construït, permet engegar el centre a curt termini i amb una inversió reduïda. A més, compta amb un entorn idoni: a pocs metres de l'edifici RDIT estan situades l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Al campus desenvolupen també la seva activitat empreses de base tecnològica i importants centres de recerca com l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya i l'Institut de Geomàtica, entre d'altres.

Amb molt suport
L'Ajuntament de Castelldefels assumirà la meitat dels fons que el Consell Comarcal ha compromès per fer possible que el Parc Mediterrani de la Tecnologia aculli la incubadora d'empreses de l'ESA. El municipi baixllobregatí es comprometrà en les properes setmanes a aportar un màxim de 125.000 euros en cinc aportacions, fins a 2018, diners que es destinaran íntegrament a ajudes a les empreses que instal·laran la seva activitat a Castelldefels en els pròxims cinc anys.

El projecte és fruit de l'impuls comú de diferents institucions. La aportació económica més gran (totes són a cinc anys) la realitzarà la mateixa ESA: un milió d'euros per a ajudes a empreses i 815.000€ més per subvencionar la gestió i la secretaria tècnica del projecte. També comprometen fons per a la incubadora d'empreses espacials l'Ajuntament de Barcelona (451.000€), la Diputació de Barcelona (250.000€), el Consell Comarcal del Baix Llobregat (250.000€, la meitat aportats per Castelldefels, i la resta per Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat); l'Àrea Metropolitana (500.000€), i la UPC (880.000€ en suport cientificotècnic, infraestructures de recerca i suport a la incubació). De la mateixa manera, Capital Risc de “la Caixa” aportarà dos milions d'euros en préstecs participatius a les companyies que s'instal·lin, en el cas que ho sol·licitin (màxim de 50.000€ per empresa).

Així mateix, cada projecte empresarial rebrà fins a 50.000 euros/any per desenvolupar la seva tecnologia, sempre que aconsegueixi les fites marcades. En aquest sentit, també tindrà accés a finançament privat, mitjançant préstecs participatius.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix