La nova versió de l’aplicació mòbil AMBtempsbus supera les 167.000 consultes diàries

Imprimeix
Les seves funcionalitats han estat desenvolupades després de recollir les principals demandes dels usuaris.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de CETRAMSA, ha posat a disposició dels ciutadans la segona versió de la seva aplicació mòbil AMBtempsbus, una eina pensada per a planificar la mobilitat del dia a dia, ja que ofereix diverses maneres de conèixer el temps d’espera per a qualsevol línia d’autobús des de qualsevol de les 4.500 parades del territori metropolità, així com la localització de la parada més propera a un lloc en concret. La nova versió d’AMBtempsbus ha provocat un augment considerable del nombre mitjà de consultes diàries realitzades pels usuaris, que s’ha duplicat respecte a l’anterior versió: s’ha passat de les 82.231 consultes diàries a les 167.954. La mitjana de consultes amb la versió actual és d’entre 150.000 i 170.000 al dia. L’app està disponible a les botigues de descàrregues dels sistemes Android i iOS, i l’actualització a la nova versió es pot fer de forma automàtica des del mateix dispositiu mòbil, sense necessitat de descarregar-la de nou.

La primera versió d’AMBtempsbus, posada en marxa ara fa un any, va ser ideada pensant en els usuaris regulars, de manera que oferia la informació dels temps d’arribada d’una parada en concret després d’introduir-hi el codi manualment. La nova versió de l’aplicació inclou un ampli conjunt de millores, introduïdes després de rebre un gran nombre de suggeriments, i resultarà útil a un nombre molt més ampli de ciutadans.

Les novetats
Les principals novetats del servei són: actualització del disseny de l'aplicació; possibilitat de cerca per parada més propera, codi de parada, nom de parada o adreça; integració de geolocalització mitjançant GPS a Google Maps, selecció d'idioma: Català, Castellà, Anglès; nou sistema de favorits i actualització automatitzada de la base de dades de l'aplicació i millores de rendiment.

L’usuari podrà realitzar una descàrrega manual o bé deixar que l’APP s’actualitzi automàticament de manera setmanal, dues setmanes o mensual. La nova versió, a més, inclou opcions de contacte directe via correu electrònic, Twitter i Facebook. CETRAMSA ha reforçat l’atenció a l’usuari mitjançant aquestes vies i es troba atenent actualment qualsevol tipus de reclamació.

Futures millores
AMBtempsbus és una app en un procés de millora contínua, de manera que ja s’està treballant per implementar noves funcions que la converteixin en una eina més versàtil. Algunes de les millores projectades són les següents: inclusió d’altres mitjans de transport (TRAM, metro, bicing...), inclusió dels avisos del servei, inclusió dels recorreguts detallats, versió orientada exclusivament per a tablets, creació d’un widget personalitzat per l’escriptori Android on l’usuari podrà introduir la seva parada desitjada, i impliació d’àmbit de mobilitat integrant les parades corresponents a la segona corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi