Reconeixement al web de l’Ajuntament d’Esplugues per la seva transparència informativa

Imprimeix
El municipi baixllobregatí és la tercer que aconsegueix el percentatge del 100% en el Mapa Infoparticip@.
El web esplugues.cat se situa en una posició destacada en el Mapa Infoparticip@ com a tercera ciutat (seguint a Sabadell i Sant Feliu de Llobregat), ja que compleix amb el 100% dels 41 indicadors de transparència i qualitat. Uns indicadors fixats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avaluar la informació pública local. A més, aquest esforç per adaptar la informació disponible al web municipal a les bones pràctiques de la comunicació local pública fa que el consistori municipal sigui mereixedor del Segell Infoparticip@, amb què la UAB distingirà les webs amb les millors puntuacions en un acte previst per al 18 de març.

Què és el Mapa Infoparticip@?

És un projecte de la UAB nascut com a resultat del desenvolupament, el 2012, del Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, que recull les conclusions de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments catalans. Des del 2013, s’hi han sumat a la iniciativa altres cinc comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid) i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.


Per avaluar la qualitat i transparència de la informació, la UAB utilitza 41 indicadors distribuïts en quatre categories: quins són els representants polítics (noms i cognoms, partits i dades biogràfiques), com treballen (òrgans de govern, plans d’actuació municipal, etc.), compliment de programes electorals (rendiment de comptes dels membres del govern i tasca de control de l’oposició) i recursos i eines per a la participació ciutadana.

 

Redacció / Foto: La Premsa del Baix




Redacció / Foto: La Premsa del Baix