El web municipal de Gavà, exemple de transparència informativa

Imprimeix
Se li concedirà el Segell Infoparticip@, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.
L’Ajuntament de Gavà ha obtingut una puntuació del 90,2 sobre 100 en els indicadors de transparència de la informació publicada al web institucional www.gavaciutat.cat, segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, de la Universitat Autònoma de Barcelona. La valoració obtinguda fa que la pàgina web municipal sigui mereixedora del Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que és el màxim reconeixement que atorga l’organisme universitari per haver millorat la informació publicada a la web institucional.

Aquest segell consisteix en un document que es lliurarà en un acte púbic, la publicació d’un banner amb un disseny específic en què consti l’acreditació de qualitat al web municipal, i una senyalització específica al Mapa Infoparticip@ (www.mapainforparticipa.com), que recull la puntuació de les diferents webs dels municipis catalans analitzades. Amb Gavà, són tres els ajuntaments del Baix Llobregat que obtenen el màxim reconeixement per haver millorat la informació publicada a la pàgina web institucional.

En concret, el Laboratori de Periodisme i Comunicació avalua la informació que es publica a les pàgines webs dels ajuntaments catalans a través d’una bateria de 41 indicadors distribuïts en quatre categories: Qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com informen sobre la gestió de recursos i quins instruments ofereixen per a la participació ciutadana.

L’alta puntuació aconseguida pel web institucional de Gavà és fruit a la tasca duta a terme per l’Ajuntament en els darrers mesos amb un seguit d’actuacions encaminades a obrir el govern municipal i assolir un alt nivell de transparència. Segons l’alcalde, Joaquim Balsera, “facilitar l’accés a la informació pública, rendir comptes i implicar la ciutadania en les decisions del govern municipal és una condició indispensable per avançar en la democratització i el funcionament de l’administració”.
  
Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà