Els cornellanencs tindran molt més a prop els cossos de seguretat

Imprimeix
L’Ajuntament ha presentat una aplicació mòbil pionera a l’Estat on els usuaris poden notificar incidències a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo.
L’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Einsmer-Paco Generacional han presentat, aquest matí al Citilab una aplicació mòbil gratuïta de seguretat que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat. A més ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per a actuar en casos d’emergència.

L’app, pionera a Catalunya i Espanya, neix de la voluntat del consistori municipal per seguir treballant en la millora de la seguretat ciutadana a la ciutat baixllobregatina. L’aplicació mòbil ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer-Pacto Generacional, en col·laboració amb els principals cossos de seguretat de l’estat: Guàrdia urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. Aquesta és la primera vegada que es desenvolupa un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat que compta amb la implicació dels diferents cossos, i que està connectada amb ells.

Dues funcions diferents
La nova aplicació mòbil es compon de dues parts diferenciades: una d’assistencial i una altra de pedagògica. Amb l’objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112. El servei, que es presenta en la primera pantalla de l’aplicatiu, està pensat per a facilitar la reacció de la persona davant d’una urgència que pot provocar l’oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l’objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l’any.

D’altra banda, els usuaris d’aquesta nova aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana de Cornellà mitjançant un missatge de text, de veu, una fotografia o un vídeo. La informació, juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització, arribarà al sistema informàtic de la Guàrdia Urbana, que actuarà segons el cas, bé directament o bé derivant la incidència als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Pel que fa a la part divulgativa, l’aplicació també posa a disposició dels usuaris informació d’interès com consells de prevenció del delicte (campanya d’estiu, de Nadal, per als comerciants...), avisos i alertes, seguretat vial i primers auxilis. Una informació que també està pensada per a utilitzar en els tallers formatius que es porten a terme a les escoles de la ciutat, amb les entitats o amb diferents col·lectius del municipi. Totes aquestes dades s’aniran actualitzant periòdicament segons la necessitat de les circumstàncies i les experiències que es vagin recollint.

L’app, que és gratuïta i està disponible per a Android i Iphone, és oberta i estarà en constant evolució i actualització gràcies al seu format híbrid.

Marçal Fontanals / Foto: McA