Els cornellanencs tindran molt més a prop els cossos de seguretat

L’Ajuntament ha presentat una aplicació mòbil pionera a l’Estat on els usuaris poden notificar incidències a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo.
L’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Einsmer-Paco Generacional han presentat, aquest matí al Citilab una aplicació mòbil gratuïta de seguretat que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat. A més ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per a actuar en casos d’emergència.

L’app, pionera a Catalunya i Espanya, neix de la voluntat del consistori municipal per seguir treballant en la millora de la seguretat ciutadana a la ciutat baixllobregatina. L’aplicació mòbil ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer-Pacto Generacional, en col·laboració amb els principals cossos de seguretat de l’estat: Guàrdia urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. Aquesta és la primera vegada que es desenvolupa un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat que compta amb la implicació dels diferents cossos, i que està connectada amb ells.

Dues funcions diferents
La nova aplicació mòbil es compon de dues parts diferenciades: una d’assistencial i una altra de pedagògica. Amb l’objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112. El servei, que es presenta en la primera pantalla de l’aplicatiu, està pensat per a facilitar la reacció de la persona davant d’una urgència que pot provocar l’oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l’objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l’any.

D’altra banda, els usuaris d’aquesta nova aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana de Cornellà mitjançant un missatge de text, de veu, una fotografia o un vídeo. La informació, juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització, arribarà al sistema informàtic de la Guàrdia Urbana, que actuarà segons el cas, bé directament o bé derivant la incidència als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Pel que fa a la part divulgativa, l’aplicació també posa a disposició dels usuaris informació d’interès com consells de prevenció del delicte (campanya d’estiu, de Nadal, per als comerciants...), avisos i alertes, seguretat vial i primers auxilis. Una informació que també està pensada per a utilitzar en els tallers formatius que es porten a terme a les escoles de la ciutat, amb les entitats o amb diferents col·lectius del municipi. Totes aquestes dades s’aniran actualitzant periòdicament segons la necessitat de les circumstàncies i les experiències que es vagin recollint.

L’app, que és gratuïta i està disponible per a Android i Iphone, és oberta i estarà en constant evolució i actualització gràcies al seu format híbrid.

Marçal Fontanals / Foto: McA
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix