Castelldefels, municipi pioner en l´ús d’aplicacions mòbils per al turisme

És un pas molt important perquè la ciutat del Baix Llobregat aconsegueixi la denominació de Destinació Turística Intel·ligent.

La Secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha presentat avui a Castelldefels les eines tecnològiques (app) que es posen a la disposició dels turistes que visiten la ciutat del Baix Llobregat, l'única a Catalunya triada com una de les onze poblacions pilot espanyoles que treballen per ser destinació de turisme intel·ligent. La finalitat que tenen les dues noves aplicacions mòbils desenvolupades per Segittur (Societat Estatal per a la Gestió de la Innovacó i les Tecnologies Turístiques) és oferir al visitant la possibilitat d'estar permanentment connectat durant la seva visita, de la mateixa manera en què és usual que ho estigui en la seva vida diària al seu país d'origen.

Les aplicacions presentades avui a Castelldefels signifiquen per a la població, segons les administracions promotores, Ministeri i Ajuntament, un pas molt important perquè Castelldefels aconsegueixi la denominació de Destinació Turística Intel·ligent, ja que la ciutat figura entre altres deu poblacions d'Espanya que, amb el suport ministerial, treballen per convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent.

Les dues app
Segittur ha individualitzat els continguts d'aquestes aplicacions per al municipi del Baix Llobregat. La primera d'elles és una guia de destinació, batejada com Experience Spain Castelldefels. Es tracta d'una guia interactiva a activar en destinació, que facilita al turista tot tipus d'informació actualitzada sobre llocs, establiments, esdeveniments i serveis de la localitat. A més, la app fomenta la participació de l'usuari, que pot compartir la seva experiència amb els seus contactes a les xarxes socials. La localitat baixllobregatina, d'altra banda, podrà suggerir a l'usuari activitats, com a mercats i fires, o esdeveniments lúdics, culturals i esportius, també en temps real, una informació a la qual el turista podrà accedir fàcilment amb el seu mòbil també sobre el terreny.
El Ministeri ha impulsat també l'engegada de Spain Feedback, aplicació mòbil que proposa als usuaris la participació en una enquesta de satisfacció. Les dades a extreure també proporcionaran a l'administració informació detallada sobre com valoren els turistes la seva experiència vacacional en la localitat.

Durant la presentació Isabel Borrego ha manifestat que Castelldefels “és el municipi d'Espanya més preparat en aquest moment per aconseguir aquesta dimensió. És un municipi que aposta fermament pel turisme i pel desenvolupament tecnològic, raó per la qual és un dels onze municipis d'Espanya triats com a pilot en aquesta experiència” i va afegir que “està fent molt bé, per la qual cosa va camí de ser, en pocs mesos, una Destinació Turística Intel·ligent, és a dir, sostenible, competitiu i rendible, gràcies als seus atractius, al seu sector empresarial i al treball de l'administració pública, però també gràcies al desenvolupament de les noves tecnologies, que seran —són ja— una eina importantíssima que posar a la disposició dels visitants.”

Redacció / Foto: AC
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix