“Viladecans 3D meeting” presenta les darreres novetats en el món del 3D

Imprimeix
Se celebrarà avui a la Sala Petita d'Atrium on hi participen els millors especialistes de diferents sectors.

Demà dijous, 28 de novembre, la Fundació Ciutat de Viladecans organitzarà la jornada professional Viladecans 3D Meeting. A la trobada, especialistes de diferents sectors explicaran les principals novetats que el món del 3D està aportant al seu sector. La jornada significa la continuació del compromís de Viladecans amb el 3D, que va començar fa dos anys amb la primera i segona edició del Dogville 3D Film Festival.

Aquest dijous, els participants al meeting podran conèixer el funcionament d'impressores que utilitzen aquesta tecnologia per a la construcció de pròtesis i altres que es poden fer servir per a l'educació, així com les ecografies en tres dimensions o la possibilitat de visualització en 3D a les sales d'operacions. De les ponències sobre impressió s'encarregaran Jose García, de Citilab; Marc Torras, d'EntresD, i Mikel Arbeloa, de Sicnova 3D (Pamplona), i sobre les ecografies es comptarà amb la presència del Manuel Samaranch, pioner d'aquesta tècnica a Espanya i a Barcelona.

El panorama i les perspectives actuals del 3D i la seva evolució en els mitjans audiovisuals seran altres aspectes de la tecnologia que es tractaran durant la trobada, en què participaran altres professionals i especialistes de les tres dimensions, com Enrique Criado, supervisor estereoscòpic de LucasFilm en la projecció en 3D de 'La Guerra de las Galaxias'; Jordi Alonso, de la productora Mediapro; José Luis Acha, director comercial d'SGO, empresa dedicada al desenvolupament d'eines de programari per a l'audiovisual; Ludger Pfanz, professor de la Universitat de Kalsruhe i director i fundador del simposium internacional '3D and Beyond', i Ralph Schäfer, president del Centre d'Innovació 3D de Berlín, que parlarà del futur del 3D sense miralls ni ulleres.

Aquest festival va tenir, a 2011 i 2012, un doble vessant, el de concurs cinematogràfic de curts en 3D i el de trobada professional del món de les tres dimensions. Enguany, però, el festival es focalitzarà en la jornada tècnica “Viladecans 3D meeting”. El format complert (concurs més jornada tècnica) se celebrarà l'any vinent, convertint-se, d'aquesta manera, en un esdeveniment biennal.

Redacció / Foto: Arxiu