Viladecans presentarà nous projectes d'escola digital a l'Smart City Congress

Imprimeix
L'alcalde Carles Ruiz i el professor de tecnologia educativa, Jordi Adell, explicaran l'aposta de la ciutat per les tecnologies aplicades a l'escola.
Del 19 al 21 de novembre se celebrarà l'Smart City Expo World Congress 2013, el saló internacional de les ciutats intel·ligents, a la Fira de Barcelona. I Viladecans tornarà a estar present, per tercer any consecutiu, a través d'un estand de la Diputació. Presentarà diversos projectes relacionats amb la part més social de la nostra Smart City: la Smart Education.

L'alcalde Carles Ruiz explicarà els projectes relacionats amb la part més social de la nostra Smart City: la Smart Education, en una roda de premsa que es farà el pròxim 18 de novembre, a les 12 h, a l'Escola Pau Casals. Ruiz estarà acompanyat per un dels majors experts en entorns personals d'aprenentatge (PLE), Jordi Adell, que és professor de Tecnologia educativa de la Universitat Jaume I de Castelló i director del Centre d'Educació i Noves Tecnologies.

Una d'aquestes iniciatives és l'arribada de la fibra òptica a tots els centres educatius de la ciutat: escoles bressol municipals, centres de primària públics i concertats, instituts, l'Escola Oficial d'Idiomes i el Centre de Formació d'Adults. Aquesta tecnologia permet posar en marxa projectes innovadors a l'aula -com la creació d'entorns personals d'aprenentatge-, treballar al núvol i consumir recursos de molt alta qualitat o connectar simultàniament diferents dispositius (tablets, smartphones, pissarres digitals, etc.).

D’altra banda, Viladecans també presentarà a l'Smart City Expo la seva participació en un projecte europeu per desenvolupar entorns personals d'aprenentatge per als docents de ciències, matemàtiques i tecnologia a l'escola primària i secundària. Viladecans és l'única ciutat d'Espanya a impulsar una iniciativa d'aquestes característiques i ho farà al costat de ciutats de Suècia (Halmstad i Varberg) i Finlàndia (Konnovesi), així com d'altres institucions públiques, universitats i empreses d'Alemanya, Àustria, Hongria i Portugal.

A més, el consistori municipal ha impulsat una Xarxa d'Innovació Educativa formada per docents, famílies i empreses de la ciutat per estimular els projectes innovadors i la creativitat a l'aula. Des d'aquesta xarxa s'impulsaran iniciatives com la introducció de tablets a les aules, l'ús de noves plataformes educatives per facilitar la interrelació entre docents, pares i alumnes, i la instal·lació de karendons (pupitres interactius).

Redacció / Foto: Arxiu