Viladecans presentarà nous projectes d'escola digital a l'Smart City Congress

L'alcalde Carles Ruiz i el professor de tecnologia educativa, Jordi Adell, explicaran l'aposta de la ciutat per les tecnologies aplicades a l'escola.
Del 19 al 21 de novembre se celebrarà l'Smart City Expo World Congress 2013, el saló internacional de les ciutats intel·ligents, a la Fira de Barcelona. I Viladecans tornarà a estar present, per tercer any consecutiu, a través d'un estand de la Diputació. Presentarà diversos projectes relacionats amb la part més social de la nostra Smart City: la Smart Education.

L'alcalde Carles Ruiz explicarà els projectes relacionats amb la part més social de la nostra Smart City: la Smart Education, en una roda de premsa que es farà el pròxim 18 de novembre, a les 12 h, a l'Escola Pau Casals. Ruiz estarà acompanyat per un dels majors experts en entorns personals d'aprenentatge (PLE), Jordi Adell, que és professor de Tecnologia educativa de la Universitat Jaume I de Castelló i director del Centre d'Educació i Noves Tecnologies.

Una d'aquestes iniciatives és l'arribada de la fibra òptica a tots els centres educatius de la ciutat: escoles bressol municipals, centres de primària públics i concertats, instituts, l'Escola Oficial d'Idiomes i el Centre de Formació d'Adults. Aquesta tecnologia permet posar en marxa projectes innovadors a l'aula -com la creació d'entorns personals d'aprenentatge-, treballar al núvol i consumir recursos de molt alta qualitat o connectar simultàniament diferents dispositius (tablets, smartphones, pissarres digitals, etc.).

D’altra banda, Viladecans també presentarà a l'Smart City Expo la seva participació en un projecte europeu per desenvolupar entorns personals d'aprenentatge per als docents de ciències, matemàtiques i tecnologia a l'escola primària i secundària. Viladecans és l'única ciutat d'Espanya a impulsar una iniciativa d'aquestes característiques i ho farà al costat de ciutats de Suècia (Halmstad i Varberg) i Finlàndia (Konnovesi), així com d'altres institucions públiques, universitats i empreses d'Alemanya, Àustria, Hongria i Portugal.

A més, el consistori municipal ha impulsat una Xarxa d'Innovació Educativa formada per docents, famílies i empreses de la ciutat per estimular els projectes innovadors i la creativitat a l'aula. Des d'aquesta xarxa s'impulsaran iniciatives com la introducció de tablets a les aules, l'ús de noves plataformes educatives per facilitar la interrelació entre docents, pares i alumnes, i la instal·lació de karendons (pupitres interactius).

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix