El projecte “Seat al Sol” de Martorell ja és una realitat

Imprimeix
El ministre de l’Interior i el president de l’empresa automobilística han inaugurat avui la nova planta solar. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president de Seat, Jürgen Stackmann, han inaugurat aquest matí la nova planta solar de la companya automovilística que s’ha construït a les seves instal·lacions de Martorell. Un complex de 53.000 panells instal·lats sobre la coberta dels tallers i a la zona d’emmagatzematge de vehicles en la factoria.

La planta compta amb una potència nominal de gairebé 11 MW i 12 MW i generarà 15 milions de kWh anuals equivalents al 25% de l’energia necessària per a la fabricació anual del model Seat León i que implica un estalvi ambiental de 7.000 tones de CO2. Ocupa 276.000 metres quadrats –equivalent a 40 camps de futbol- i s’ha invertit 35 milions d’euros

El president de Seat, Jürgen Stackmann, ha manifestat que el projecte “Seat al Sol” és un exemple “de l’evolució de la fàbrica i de la seva capacitat de renovar-se i de ser capdavantera al món de l’automoció i que és un element més per crear una planta efectiva, sostenible i eficaç”. Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assenyalat que Seat és la història d’un èxit i d’un compromís” i ha recordat que l’empresa “genera riquesa i prosperitat no només a Catalunya sinó també en altres comunitats autònomes d’Espanya com són el País Basc o Madrid”.

Redacció / Foto: Seat