Creen un laboratori conjunt entre l'ICFO i l'empresa Corning

Imprimeix

La col·laboració entre Corning i l'ICFO, que es va iniciar ara fa dos anys, ha donat com a fruit aquesta col·laboració que inclou el patrocini durant tres anys prorrogables amb una inversió per part de la companyia americana d'un milió de dolars, d'una càtedra, un laboratori de superfícies Corning i els projectes d'investigació patrocinats d'interés mutu.

Vidre flexible

Pruneri va fer una demostraciò pràctica de com un vidre, per exemple, pot adquirir propietats flexibles mitjançant l'aplicació d'aquestes noves tecnologies.

El laboratori patrocinat per Corning a l'ICFO està especialment dissenyat pel desenvolupament fonamentalment de diferents línies d'investigació que poden tenir aplicació a la vida diària com vidres que poden repel·lir l'aigua i el greix, parabrises on no es fixi el gel o superfícies que poden rebutjar virus i bacteries.

Patent compartida

Els productes que es desenvolupin a través d'aquest conveni entre Corning i L'ICFO tindran una patent compartida si s'implantan a la vida quotidiana.

Durant l'acte d'inauguració d'aquest equipament, l'alcalde de Castelldefels, Manu Reyes (PP), ha expressat satisfacció per aquesta alianza, "ja que per a la ciutat suposa un nou pas més en l'àmbit de la innovació, de l'aposta per ser un referent internacional en un aspecte tant important com és la investigació i, sobre tot, si veiem els usos i aplicacions d'aquest projecte".

Noves aplicacions

Reyes considera que "és un avanç important, molt significatiu i esperem desde l'Ajuntament que aquesta aposta tant decidida que fa l'ICFO conjuntament amb Corning permiti que noves aplicacions per a tot el món, siguin dissenyades, ideades, des de Castelldefels".

Redacció | Foto: Arxiu