El major centre de recerca vol el sistema del submarí del Baix Llobregat

Imprimeix

IFREMER ha mostrat un ferm interès en tancar un acord amb ICTINEU Submarins abans de setembre de 2013, amb l’objectiu de comprar les bateries d’ió liti polímer desenvolupades per aquesta empresa catalana per al submarí ICTINEU 3.

IFREMER té la intenció d’implementar aquest sistema tecnològic pioner al seu nou vehicle submarí que està construint en aquests moments i en els propers mesos es podria signar un acord de transferència de tecnologia, han explicat fonts de l’empresa Ictineu Submarins.

No obstant això, el projecte de l’ICTINEU 3 continua en fase de construcció i amb necessitats de finançament a través d’una campanya de subscripció popular.

Els emprenedors catalans esperen que aquesta relació amb IFREMER doni fruits i els obri les portes a la participació en projectes internacionals, tant en termes de desenvolupament de tecnologia com en possibles campanyes científiques.

En una reunió mantinguda el passat 22 d’abril a la seu d’IFREMER a la Seyne (Toulon, França), el cap del departament de sistemes submarins d’aquesta prestigiosa institució, Vincent Rigaud, que en altres ocasions havia presentat l’equip de l’ICTINEU3 com els representants d’ “una nova generació de tecnologia submarina”, va felicitar ICTINEU Submarins, afirmant que estava “impressionat” per aquest desenvolupament, després de mantenir una reunió amb els seus especialistes en bateries.

D’altra banda, l’enginyer d’IFREMER, Jean François Drogou, que fa 30 anys va ser el responsable del disseny del submarí NAUTILE, va afirmar que ICTINEU Submarins “és l’equip que està més avançat del món” referint-se a les bateries d'ió-liti submarines.

La institució IFREMER va convidar l’equip de l’ICTINEU 3 per visitar el submarí NAUTILE, capaç de baixar a 6.000m i famós arran de la seva intervenció en l’enfonsament del Prestige. Aquesta recent trobada ha servit per aprofundir en la relació de l’empresa catalana amb aquesta institució francesa de referència en el sector.

Redacció | Foto: Arxiu