Viladecans navega per Internet a 300 megabits per segon

Imprimeix

Una companyia ofereix aquesta velocitat en pisos que ja gaudeixen dels seus serveis d’Internet de banda ultraràpida. A més de Viladecans, l’empresa Adamo ha llançat els 300 MBps a Barcelona i Lleida. Aquestes tres ciutats són les úniques de tot Espanya que gaudeixen d’una velocitat de la qual disposen fa temps països com Dinamarca, Noruega o els Països Baixos, han ressaltat fonts municipals.

Pioners

El projecte per fer arribar aquesta tecnologia de darrera generació a les llars es va posar en marxa fa dos anys. L’experiència va ser pionera a Espanya pel fet de plantejar una iniciativa a nivell de ciutat en la qual col·laboren un ajuntament que desplega la xarxa de fibra òptica i les empreses que en proveeixen els serveis.

La xarxa W!CABLE (http://www.wiladecans.cat/W-CABLE.28.0.html) dóna cobertura de banda ampla ultraràpida a 2.600 llars del municipi, 800 de les quals ja l’han contractat, segons les mateixes fonts.

En aquest temps, l’Ajuntament ha posat en marxa altres projectes per consolidar una infraestructura tecnològica d’última generació que suporti les solucions intel·ligents en les quals ja es treballa per fer de Viladecans una ‘smart city’.

Fibra òptica

En aquest sentit, l’octubre es va llançar W!CABLE.BIZ (http://www.wiladecans.cat/W-CABLE-BIZ.78.0.html), una aposta municipal per facilitar els serveis de fibra òptica a empreses de qualsevol zona de la ciutat, amb velocitats molt superiors a les de les llars, serveis adaptats a cada negoci i varietat d’ofertes molt competitives.

A més, actualment es treballa per estendre la fibra fins a tots els centres educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als instituts, i que s’acabarà de desplegar aquest any.

R. | Foto: Arxiu