Neixen els Premis Start-Up per guardonar projectes innovadors i sostenibles

Imprimeix

L'Ajuntament de Viladecans destina 25.000 euros a premiar les millors idees d'empreses ja creades i de persones emprenedores sense un negoci en marxa

L’Ajuntament de Viladecans ha convocat la primera edició dels Premis Start-Up. Empreses, autònoms i persones emprenedores de Viladecans es poden presentar a aquests guardons, creats amb l’objectiu d'incentivar projectes emergents innovadors a la ciutat. El municipi baixllobregatí fa una clara aposta per la innovació destinant 25.000 euros en total a aquests premis, que també pretenen enfortir el teixit productiu local i afavorir la relació entre el teixit empresarial i els desenvolupadors de projectes i idees del sistema R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació).

startup 1993900 1280

Es premiaran dos tipus d'iniciatives: les que suposen una innovació social i les que treballen per la transició ecològica, dos dels eixos de ciutat per als anys vinents. En cadascuna d'aquestes categories hi haurà un premi de 7.500 euros per a una persona autònoma o empresa start-up que es trobi en la seva fase inicial i un altre de 5.000 euros per a una persona emprenedora que tingui la idea, però el negoci no estigui encara en marxa. Les persones físiques emprenedores hauran d'estar empadronades a Viladecans i les persones jurídiques o autònomes hauran d'exercir la seva activitat a la ciutat. Un mateix projecte podrà ser presentat a les dues categories establertes, tot i que únicament es podrà atorgar un premi per persona sol·licitant i projecte.

sala VIE thumb 620

El jurat valorarà els següents criteris: el grau d'identificació del problema i la solució trobada, el grau d'innovació, novetat i disrupció del projecte, la capacitat dels perfils de l'equip necessaris per al desenvolupament de la idea, la previsió de l'impacte ambiental, sostenibilitat, generació d'ocupació i inclusió, la viabilitat del projecte des d’una perspectiva tècnica, econòmica i organitzativa i la capacitat de comunicació verbal i no verbal de les persones ponents.

FzT0z5MXgAA mqN

Les candidatures, abans del 14 d'agost

Les bases es poden consultar a https://www.viladecans.cat/ca/PremisStartup2023. La data límit per presentar candidatures és el 14 d'agost. El Servei d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Viladecans, a través de l'Oficina d'Ajuts Empresarials, s’encarrega de l’organització d’aquests premis. L’oficina dona suport en la resolució de dubtes o en la tramitació dels ajuts a través del telèfon 936352996 en horari de matí. També atenen en el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans