Més d’un miler de persones aprenen les tendències tecnològiques al Citilab

Imprimeix

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ofereix formacions i tallers amb la voluntat de democratitzar el coneixement tecnològic més avançat 

Citilab continua treballant per garantir que la ciutadania es formi en matèria de programació, robòtica i altres tendències tecnològiques a través d’una varietat de cursos, tallers i activitats que s’impulsen anualment des del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. En el darrer any, més de 780 persones han participat en activitats per a desenvolupar aquestes competències específiques. Programació visual per blocs, robòtica, electrònica creativa, cultura maker, impressió 3D i aplicacions mòbils són continguts que es treballen a través de la metodologia d’aprenentatge per projectes i dinàmiques col·laboratives.

tec22

citi 1

Activitats i participació

Durant el 2022, una cinquantena de persones ha participat a les formacions especialitzades i regulars del Citilab, que tenen una durada o anual o bé quadrimestral. Aquests cursos -en els quals s’ensenya robòtica, electrònica, construcció de projectes maker i programació d’aplicacions mòbils- s’adrecen a tots els públics, fomentant la configuració de grups de persones d’edats ben diverses. Així, es procura que la ciutadania s’apropi a la programació, aquest llenguatge tan important pel present i el futur, i a les tendències tecnològiques tenint molt clar que l’edat no és un impediment.

FoiU5XBXoAEgIQo

tecno 4.citi

D’altra banda, més de 370 persones han participat als tallers tecnològics dirigits a famílies, grups particulars, escoles, esplais o casals d’estiu. Els Tecnocampus, Tecnoestius i Tecnohiverns són activitats breus i dinàmiques que permeten apropar aquest aprenentatge a moltes persones, buscant la divulgació d’aquest coneixement i promovent l’interès i les vocacions científico-tecnològiques de, sobretot, nenes i nens.

Redacció / Fotos: Citilab