S’inaugura el nou DroneLab al campus de la UPC a Castelldefels

Es tracta del primer laboratori d'Europa per a comunicacions mòbils aplicades als drons i ha estat impulsat per la UPC i l'Ajuntament, amb el suport del PMT i l'EETAC i la col·laboració del grup de recerca ICARUS

La UPC i l'Ajuntament de Castelldefels van inaugurar oficialment ahir divendres 11 de novembre el nou Drone Research Laboratory (més conegut com DroneLab). Es tracta d'una instal·lació que es posa en marxa al Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTECH, a Castelldefels. És un espai multidisciplinari capdavanter en l'àmbit espanyol i europeu, per a la realització de vols de prova, la validació i l'entrenament d'aplicacions basades en drons. Està destinat a la recerca i la docència, i també donarà servei del teixit empresarial.

FhRiwxgWQAEwgBe

L'acte d'inauguració s'ha dut a terme al Campus del Baix Llobregat de la UPC, amb la participació del secretari general del Departament de Recerca i Universitats (Generalitat), Joaquim Nin; l'alcaldessa de Castelldefels, María Miranda; el rector de la UPC, Daniel Crespo; la directora de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), Cristina Cervelló; el director del DroneLab i conseller delegat del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT), Josep M. Yúfera, i l'investigador i director del grup de recerca ICARUS de la UPC, Enric Pastor. La delegació municipal ha comptat també amb la presència del primer tinent d'alcaldia de Drets i Ciutadania, Jordi Maresma i el regidor d'Universitats, Jordi Vendrell, entre d'altres.

FhRiwxgWYAAMzOi

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va explicar que “des de l'Ajuntament, igual que la UPC, posem la mirada en el futur, i pensem en la ciutat que ens agradaria gaudir l'any 2030. Un Castelldefels que aprofita les noves tecnologies per donar respostes a les necessitats de la ciutadania. En aquest context, el Dronelab, una instal·lació única en tot l'Estat, tindrà un gran protagonisme”. Miranda va dir també  que “establim sinergies per fer de Castelldefels una ciutat del coneixement. En aquest sentit, coincidim amb la tasca de la UPC per ser referents en el desenvolupament de la tecnologia dron, per fer créixer el sector en tots els seus vessants, en benefici del municipi en conjunt.”

dron castefa

 noticies fotos 7962 nfo foto

El regidor d'Universitats, Jordi Vendrell (ERC), va comentar que “el Parc Tecnològic de la Mediterrània ens aporta llocs de treball d'alta qualitat, posicionament internacional en investigació científica de primer nivell, sensibilitat mediambientalista i sinergies amb el govern municipal per diversificar l'economia i convertir Castelldefels en ciutat del coneixement”. Vendrell va manifestar que “és per aquest motiu que, des de la regidoria d'Universitats, vam impulsar la col·laboració amb el Campus de la UPC per la construcció del Drone Lab Research, un laboratori d'investigació únic al nostre país, i que juntament amb l'espai d'acceleració d'empreses Delta On StartUp a l'edifici Logic, reforça l'aposta d'aquest govern municipal per la diversificació del nostre teixit productiu."

dron castefa 2

El DroneLab està impulsat per la UPC i l'Ajuntament de Castelldefels, amb el suport del PMT i l'EETAC, i la col·laboració del grup de recerca ICARUS. Així mateix, està cofinançat pel Ministerio de Economía y Competitividad, a través dels fons FEDER (en el marc del Subprograma estatal de infraestructuras de investigación y equipamiento científico-técnico). Es tracta d'una iniciativa que neix per ser un referent en recerca, desenvolupament i innovació, i en docència en el camp de les telecomunicacions mitjançant drons.   

Equipament del DroneLab

El DroneLab posa al servei de grups de recerca, empreses i organismes un conjunt d'equipaments de darrera generació per investigar i experimentar amb drons de mida mitjana, especialment adequat per a les proves amb drons de tipus multicòpter, i compta amb el suport de personal tècnic i investigador de l'EETAC.

imatge5

 noticies fotos 7966 nfo foto

D'una banda, disposa d'un espai de vol tancat per unes xarxes de protecció, situat en un recinte de 90 x 45 metres (útils pel vol 80x40) i 15 metres d'alçada, que inclou zones de preparació del vol amb punts de connexió a la xarxa elèctrica, així com xarxa de comunicacions wifi i 4G i l'opció de videogravació per enregistrar l'operació. D'altra banda, el laboratori també està equipat amb dos drons d'alta capacitat, disponibles per realitzar integració de sistemes.

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels-UPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix