Esplugues s'estalviarà 25.000 euros amb una nova xarxa de fibra òptica

Imprimeix

L’Ajuntament d’Esplugues s’estalviarà uns 25.000 euros anuals amb la posada en marxa d’una nova xarxa de fibra òptica de 13 quilòmetres per tot el municipi que també suposarà millores de comunicació entre els edificis municipals i la implantació de punts de connexió wi-fi.

La xarxa corporativa, construïda amb les aportacions del Fons Estatal d’Ocupació per a la Sostenibilitat Local, té l’objectiu de potenciar les comunicacions de les 20 instal·lacions municipals repartides per la ciutat, tant en rapidesa com en fiabilitat.

A més, suposa un important estalvi per a les arques municipals gràcies a la reducció dels serveis que fins ara l’Ajuntament tenia contractats amb les empreses de telecomunicacions, han explicat fonts municipals.

Les possibilitats de la fibra òptica permeten a l’Ajuntament desenvolupar un sistema de càmeres de videovigilància instal·lades a diversos espais i equipaments públics (parcs de Can Vidalet i Torrents, plaça Blas Infante, Museu Can Tinturé, La Masoveria i la Deixalleria de la Fontsanta) per tal de controlar actes d’incivisme.

A partir de gener del 2013, sis nous punts de connexió wi-fi estaran disponibles a l’interior de sis edificis municipals: Casa de la Vila, Complex Esportiu La Plana, Edifici Molí, Centre Puig Coca i Casal Robert Brillas.

A disposició d’empreses

La nova infraestructura està capacitada per permetre nous usos, com posar la xarxa de fibra òptica a disposició de les empreses i les llars de la ciutat que vulguin contractar el servei, a través d’una concessió administrativa, via concurs.

Redacció | Foto: Arxiu