Sant Boi presenta el primer vehicle català d’hidrogen verd

Imprimeix

El prototip ha estat desenvolupat per l'empresa Evarm i l’enginyeria crearà 30 llocs de treball al municipi amb l’obertura d’una planta d’assemblatge de 3.000m2 amb l’objectiu de portar la tecnologia al mercat a partir del 2023

L'empresa de Sant Boi de Llobregat, Evarm, ha presentat aquest dimecres el primer prototip de vehicle que funciona amb hidrogen verd desenvolupat a Catalunya i ha anunciat que preveuen posar la tecnologia en el mercat a partir de 2023. Evarm crearà 30 llocs de treball a Sant Boi amb l'obertura d'una planta d'assemblatge de 3.000 metres quadrats destinada a la nova línia de negoci i vol escalar la producció a vehicles industrials, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Captura de pantalla 2022 03 30 a las 19.07.12

El secretari d'Empresa i Competitivitat del Govern, Albert Castellanos, el director executiu d'Evarm, Xavier Ribas, i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, han participat en l'acte de presentació del prototip, el desenvolupament del qual ha comptat amb una ajuda de 200.000 euros de l'agència de competitivitat Acció.

FPGgq5RXEA0bs9T

Ribas ha explicat que la tecnologia que ha desenvolupat Evarm “és una solució innovadora perquè és més fàcil de portar al món real que altres alternatives i és més propera al mercat”. “Amb el procés d'R+D i la construcció del prototip hem demostrat que és una tecnologia eficient i que es tracta d'una solució per a tots”, ha destacat.

da9c717f 7301 4900 81e0 c2e3ab7ac636

Per la seva banda, Castellanos ha destacat “l'embranzida, l'enginy, la valentia i la capacitat d'assumir riscos" de l'empresa i el fet que "és un projecte d'innovació que crearà llocs de treball altament qualificats a Sant Boi de Llobregat”. “L'activitat empresarial d'Evarm ens marca el que ha de ser la transformació del model productiu i, en concret, del sector de la mobilitat i l'automoció”, ha afegit.

En concret, l’empresa ha adaptat la línia motriu del vehicle -el sistema de propulsió, el motor, el sistema de gestió de l’hidrogen, entre d’altres- i ha incorporat el sistema d’emmagatzematge d’hidrogen. Una part d’aquesta estructura es fabricarà a les instal·lacions de l’empresa a Sant Boi de Llobregat i altres components s’integraran d’altres proveïdors.

OduLAx3V

L’enginyeria va començar el procés d’R+D l’any 2019. L’objectiu és portar-lo al mercat a partir del 2023 i escalar-ho a vehicles industrials. D’aquesta manera, qualsevol vehicle de combustió podria adaptar-se per funcionar amb hidrogen verd, segons l’empresa. EVARM, que actualment compta amb una vintena de treballadors -majoritàriament enginyers i tècnics-, ja adapta actualment vehicles de combustió perquè puguin funcionar amb biometà.

Redacció / Fotos: Acció-Empresa i Treball