Pallàs, premi d’honor a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

És pioner en l'ensenyament dels sensors a enginyers electrònics i també destaquen els seus estudis en l'anàlisi de senyals bioelèctriques associades a l'activitat cardiovascular i respiratòria

El catedràtic i professor de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels, Ramon Pallàs, va rebre ahir dilluns el premi d'honor concedit en la 27 Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. A l'Auditori de Barcelona ha tingut lloc la gala anual organitzada per l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (Coeinf), un acte al qual ha posat punt final el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

FOZ42vXXIAE8Wbx

Pallàs ha estat guardonat amb la màxima distinció que atorga el gremi a Catalunya. És pioner en l'ensenyament dels sensors a enginyers electrònics i també destaquen els seus estudis en l'anàlisi de senyals bioelèctriques associades l'activitat cardiovascular i respiratòria. Ha publicat 90 articles, 20 llibres, 27 patents i ha rebut 11 premis, 12 amb el d'avui.

En la seva intervenció, Aragonès ha subratllat que el de les telecomunicacions i la informàtica “no és un sector de futur sinó ja absolutament necessari de present”, cosa que s'ha demostrat durant la pandèmia, que s'ha afrontat “gràcies al progrés tècnic i al treball dels professionals del sector”. Ja no és alguna cosa accessòria en la societat sinó que explica la nostra forma de viure, de treballar i de relacionar-nos”, va dir abans de celebrar “els actius” amb els quals compta Catalunya en aquest àmbit, ja siguin institucions, centres educatius o empreses. “Les telecomunicacions i la informàtica han de jugar un paper clau en el disseny del país dels propers anys”, va finalitzar, i va aplaudir la seva capacitat per minimitzar distàncies físiques i socials.

FOZlXv2X0AQW9RB

La ministra de Ciència i Innovació, que ha intervingut mitjançant un missatge gravat en vídeo, ha fet una crida, en línia amb el reivindicat al llarg de la gala, a impulsar una major igualtat de gènere entre els professionals del sector per “un demà més amable i habitable”. “Les dones encara estem infrarepresentades” i és necessari solucionar aquest fet per facilitar “un futur més pròsper i equitatiu”, va dir.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix