Posen en marxa un màster per a controladors aeris a Castelldefels

Imprimeix

El nou centre és fruit de l'aliança tecnològica internacional entre institucions, organismes i empreses del sector de la navegació aèria i la gestió aeroportuària, han informat fonts de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC).

L'activitat començarà al novembre amb la impartició de la formació inicial de controlador de trànsit aeri, integrada al Màster en Navegació Aèria i Aeroports, i atorgarà una llicència comunitària que obre portes al mercat laboral de països d'arreu del món.

El centre comptarà amb simuladors en tres dimensions d'una torre de control i tecnologia punta per al control del trànsit aeri.

El màster, amb un cost de 29.000 euros i una marcada vocació internacional, serà en anglès i les pràctiques es realitzaran a Irlanda i Nova Zelanda.

En l'acte, al qual han assistit un centenar de representants de les administracions, institucions acadèmiques i empreses tecnològiques, també s'ha fet una demostració sobre les funcionalitats i procediments dels simuladors 3D de torre que s'instal·laran al nou centre

Els estudis, més enllà de formar controladors aeris amb llicència comunitària, concedirà la capacitat de desenvolupar altres professions com a supervisor, cap de torre o especialista en seguretat aèria.

En el decurs de l'acte s'han signat els acords que el fan possible, amb l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA) i amb l'operador de navegació i control de trànsit aeri Airways New Zealand, que són els socis tecnològics del projecte, i amb altres institucions i empreses del sector.

El nou Centre aspira a ser un dels centres de formació líders en el sector a Europa, i és fruit de l'aliança tecnològica internacional entre empreses, institucions i organismes com AÈRIA, Inversiones Aeronáuticas; Airport & Navigation Solutions; l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA); l'operador Airways New Zealand; Sacyr Concesiones i la UPC, conjuntament amb altres empreses del sector.

La presentació ha comptat amb les intervencions de Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; de Claudi Alsina, secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya; de Sonia Corrochano, directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat; de Philip Hughes, director Technology & Training de l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA), i de John McKenzie, mànager de formació d'Airways New Zealand.

Més informació: http://formaciopermanent.upc.edu/cat/cursos/navegacion-aerea-aeropuertos/203000/

Redacció | Foto: Ajuntament de Castelldefels