Creix la digitalització de la Generalitat amb obres que incorporen el BIM

Imprimeix

Una de les obres que s’està aplicant aquesta metodologia és la transformació de la C-245 entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat

 

La Generalitat de Catalunya va adjudicar i contractar l’any passat 127 obres que incorporaven el sistema Building Information Modelling per valor de prop de 530 milions d’euros, el doble, tant pel que fa a nombre d’actuacions com per la inversió, respecte de l’any 2020, segons dades de l’Observatori BIM del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori. El Govern té incorporada des de 2018 aquesta nova metodologia en contractes d’obra civil i d’edificació per aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador que garanteixi alhora un ús més eficient dels recursos públics.

BIG 605411420012822 02

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va impulsar més del 60% de les obres amb metodologia BIM (78), per un valor de prop de 200 MEUR. Una de les obres que s’està executant aplicant la metodologia BIM és la transformació de la C-245 entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat.

Captura de pantalla 2022 01 30 a las 10.43.32

Què és?

El BIM és un sistema de treball virtual en 3D on col·laboren de forma contínua els diferents agents, públics i privats, que participen en el cicle de vida de les obres i edificacions,  des del disseny i execució de l'obra fins al seu manteniment i conservació. L’evolució de les dades d’actuacions adjudicades i contractades des de l’inici de la seva implementació, mostra que la digitalització de la Generalitat i del seu sector públic va augmentant de manera positiva.

Redacció / Fotos: Arxiu-Territori