L’AMB mesura la qualitat de l’aire en moviment amb nanosensors

Imprimeix

S’instal·len en bicicletes i peces de roba de vianants que tinguin una rutina de desplaçament diària

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha engegat una prova pilot per mesurar la qualitat de l'aire en moviment a través de nanosensors instal·lats en bicicletes i en peces de roba de vianants que tinguin una rutina de desplaçament diària. L'ens ha explicat que la prova forma part d'un projecte europeu anomenat NanoSen AQM Interreg Sudoe.

Eu15z VXEAYE9ho

La finalitat del projecte és comprovar la fiabilitat d'aquests sensors en moviment i mesurar la contaminació a diferents punts del municipi a través dels voluntaris que portaran els sensors: dos voluntaris que es desplaçaran a peu pel municipi i portaran el sensor al cinturó i quatre voluntaris que es desplaçaran amb bicicleta pel municipi i portaran el sensor fixat al manillar de la bicicleta.

Eu15yCaWQAE9SPe

“La naturalesa d'aquesta prova pilot permetrà a l'AMB recollir un conjunt de dades molt més variat que el que s'obté de les estacions fixes, ja que els nanosensors estaran en moviment i permetran conèixer la qualitat de l'aire a diferents emplaçaments, com espais naturals, agrícoles, industrials o zones urbanes”, ha destacat l'ens.

També ha assenyalat que el projecte permetrà elaborar un mapa de punts especialment conflictius on es puguin aplicar mesures addicionals, com a conversió de carrers en zones per als vianants, zones de baixes emissions, foment dels desplaçaments a peu o bicicleta, promoció del vehicle elèctric, punts de recàrrega o campanyes de sensibilització i educació dirigides a la ciutadania.

Redacció / Fotos: AMB