Meetoptics guanya el Premi Metropolità de Suport a la Innovació

Imprimeix

Watteco i Abilista van finalitzar en segona i tercera posició respectivament, i també van ser guardonats NB-RIC i Yado en un acte celebrat a l’Auditori de Cornellà 

L’Auditori de Cornellà de Llobregat va acollir l’acte de lliurament dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, uns guardons que posen el punt final a la quarta edició del programa d'acceleració d'idees de base digital i escalables, Cornellà Open Future. Van ser set les startups candidates als premis, totes elles han evolucionat dins el programa i s'han preparat durant mesos per la seva sortida al mercat. En total es van repartir tres premis gràcies a l'aportació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i un total de cinc més que consisteixen en serveis que donaran el Centre d'Empreses Procornellà.

Els premiats

Meetoptics, buscador intel·ligent especialitzat en fotònica, va aconseguir el primer premi. Watteco, plataforma d'inversió i dinamització de la transició energètica i energies renovables, va obtenir el segon premi, tot i que, més avançada la gala, va acabar amb dos guardons més; i Abilista, Marketplace per a la fabricació de prototips, es va endur el tercer premi. Tots aquests premis tenen com a objectiu promoure iniciatives d'innovació tecnològica i/o digital a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d'enfortir el teixit econòmic del territori.

PremisAMB web

PriceMaker, guanyadora del premi 'en espècie'

El comitè avaluador també va dictaminar quines són les startups que devien optar als premis en 'espècie' tant o més importants que els metàl·lics perquè posen a disposició dels guardonats serveis importantíssims per integrar-se en el mercat com allotjament, assessorament, consultors, etc. de forma totalment gratuïta.

PriceMaker premi en espècie web

El guardó més important pel seu valor se'l va endur PriceMaker, una startup que proposa solucions d'Intel·ligència Artificial per a l'optimització de promocions d'empreses de gran consum. Els seus integrants tindran accés a la xarxa de líders d'empresa europea Netmentora durant tres mesos. També aconsegueixen serveis d'allotjament, assessorament, gestoria, etc durant tot l'any 2021 en el Centre d'Empreses Procornellà i, per últim, tindrà accés al programa d'acceleració durant dos mesos de la plataforma Aceleralia i els seus experts i dotat per 2DigitsGrowth. Yado, una App centrada en la recerca d'espais de treball i sales de reunions, va aconseguir serveis d'allotjament, assessorament, gestoria, etc del Centre d'Empreses Procornellà.

El premi que atorga Innobaix i consistent en servei d'acompanyament va ser per a Watteco. Abilista va resultar de nou guanyadora aconseguint el premi que atorga Aeball i que consisteix en servei d'acompanyament, publicitat i generació de sinergies amb la seva xarxa d'empreses. Per últim, dos van ser les startups que van aconseguir el Premi Especial de Telefónica que consisteix a tenir accés directe a realitzar un pitch en la seva acceleradora, Wayra. Watteco va repetir amb aquest premi que també va ser per a NB-RIC, que es defineix com la primera central de riscos de préstecs no bancaris en Europa.

Cal recordar que l'objectiu final de projectes com aquest és donar una empenta a l'emprenedoria de caire tecnològic, un compromís de l'Ajuntament de Cornellà que a través de la seva empresa municipal Procornellà i amb la col·laboració que manté amb Telefònica des de 2016 es materialitza en el programa d'acceleració Cornellà Open Future que té com a repte desenvolupar projectes des de la fase de creació fins a la seva sortida al mercat fomentant la creació d'empreses.

Redacció / Fotos: Procornellà