Giesecke+Devrient crea 60 llocs de treball al seu centre d’R+D del Prat

Imprimeix

L’empresa alemanya consolida aquest centre que dóna cobertura a tot Europa i que se centra en el desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G per a sectors com la telefonia mòbil o l'automoció

L'empresa Giesecke+Devrient (G+D), especialitzada en seguretat en l'àmbit digital, ha creat 60 llocs de treball al centre d'R+D que té al Prat de Llobregat. D'aquesta manera, la multinacional alemanya consolida aquest centre que dóna cobertura a tot Europa i que se centra en el desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G per a sectors com la telefonia mòbil o l'automoció.

Captura de pantalla 2020 11 02 a las 12.07.21

El departament d'Empresa de la Generalitat ha informat en un comunicat dels plans d'aquesta companyia a Catalunya, que ha rebut el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del govern català.

G+D té al Prat de Llobregat la seva principal planta de producció de targetes intel·ligents (smartcards), les seves oficines centrals per a la península ibèrica i també hi té un dels seus hubs d'investigació i desenvolupament més importants de tot el món. I és que l'equip del Prat treballa en projectes en l'àmbit del 5G, com el desenvolupament de maquinari i programari, i també en projectes de servidors de generació de dades per a aplicacions en el camp de l'Internet de les Coses, de desenvolupadors mòbils o d'automoció.

Captura de pantalla 2020 11 02 a las 12.08.08

El directiu de G+D, José Maria Senent, assegura que la tecnologia 5G comporta canvis en tots els elements i agents de l'ecosistema de la connectivitat mòbil i això “implicarà el desenvolupament de noves versions de sistemes operatius, aplicacions i algoritmes criptogràfics.”

La multinacional alemanya ja dóna feina a uns 200 treballadors al seu centre d' R+D, amb perfils com enginyers informàtics, de telecomunicacions o d'electrònica, i té previst seguir ampliant la plantilla, ja que Catalunya és 'un dels millors llocs d'Europa on trobar talent altament qualificat', apunta Senent. Fundada el 1852 i amb seu central a Munic, G+D disposa d'11.500 treballadors a 33 països i l'any passat va facturar 2.450 milions d'euros. EFE

Redacció / Fotos: Google Maps