SEAT impulsa una formació en Indústria 4.0 als seus operaris

Imprimeix

L'objectiu és capacitar als empleats de la línia de producció en competències que seran necessàries per a treballar a la fàbrica del futur

SEAT ha posat en marxa el programa de formació Indústria 4.0 Academy. Es tracta d'un projecte pilot de formació en smart factory per a treballadors de la línia de producció, que té com a objectiu que els operaris adquireixin competències per a afrontar els nous reptes tecnològics que es trobaran en els seus llocs de treball en el futur, mitjançant la seva transformació i capacitació digital. A més, en superar amb èxit aquesta formació, obtenen un certificat d'extensió universitària que els permet ampliar el seu currículum.

SEAT promotes university certified Industry 40 training for its plant workers 04 HQ

Vuitanta treballadors han participat en el pilot del programa, que s'ha posat en marxa amb el suport del centre tecnològic Eurecat, a través del servei de formació especialitzat per a professionals Eurecat Academy, i l'Institut de Formació Contínua IL3 de la Universitat de Barcelona. El programa consta de cinc mòduls. Després d'haver conclòs el primer dels mòduls, al maig, els alumnes es troben actualment cursant el segon d'ells, que conclourà a la fi de juliol.

SEAT promotes university certified Industry 40 training for its plant workers 03 HQ

“Actualment vivim i treballem en un entorn en constant canvi, i és imprescindible adquirir nous coneixements i habilitats per a afrontar aquests reptes”, assenyala Laura Carnicero, responsable de Formació en SEAT. “A SEAT fa anys que treballem per a preparar als nostres treballadors per al futur. Aquest projecte impacta en la capacitació de les persones que treballen en el procés productiu, que està canviant fortament, i encara el farà més.”

SEAT promotes university certified Industry 40 training for its plant workers 02 HQ 1

Cadascuna de les cinc grans àrees d'aquest curs es desenvolupa durant tres mesos, en els quals els alumnes dediquen de mitjana vuit hores a la setmana. La formació es realitza fora del seu horari laboral i, per a compatibilitzar treball i estudis, es basa en un format 90% online. Els treballadors que participen es van presentar de manera voluntària i van ser seleccionats dels 300 aspirants que en les primeres tres hores van mostrar interès en la iniciativa. El criteri de selecció es va basar únicament en la motivació per aquesta formació i l'interès en l'aprenentatge continu.

Redacció / Fotos: SEAT