Gavà i Castelldefels, entre les ciutats europees per la innovació

Imprimeix

La candidatura presentada conjuntament pels dos municipis baixllobregatins ha estat escollida per participar en el programa Intelligent Cities Challenge, impulsat per la Comissió Europea

Gavà i Castelldefels són dues de les cent ciutats d’arreu d’Europa -els únics municipis catalans juntament amb Terrassa- que formaran part de la xarxa Intelligent Cities Challenge (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea per potenciar les tecnologies emergents i impulsar mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir el creixement, la sostenibilitat i la resiliència. Durant els pròxims dos anys, el consorci constituït pels dos ajuntaments per l’ocasió rebrà l’assessorament d’experts i les eines necessàries per desenvolupar el projecte anomenat Circular Data Driven Cities (CDDC).

img 18236

Es tracta d’una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Gavà que compta amb un partenariat format per centres de recerca, societats publicoprivades i companyies privades: UPC, CETAQUA, Aigües de Barcelona i Tinkerers.

Els objectius principals són:

Untitled design 60 1000x640

La candidatura també ha tingut l’aval d’una desena d’entitats socials i empresarials, entre elles CIMNE, Alteraid, GFI, Telefónica, Tech Friendly, AEBALL, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix, PEMB, i associacions de Gavà i Castelldefels.

Del 27 de febrer al 29 de maig, l’ Intelligent Cities Challenge (ICC) va rebre 130 candidatures de 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit. Un dels requisits per optar-hi era tenir més 50.000 habitants. D’aquí que Gavà plantegés la creació d’un consorci amb Castelldefels per presentar i treballar de forma conjunta la candidatura.

A banda de rebre assessorament i formació especialitzada, les ciutats seleccionades es trobaran regularment per compartir els seus aprenentatges i experiències. També participaran en esdeveniments d’alt nivell i planificaran col·lectivament un canvi a gran escala, fent servir les tecnologies més avançades per aconseguir un creixement verd, intel·ligent i sostenible.

Redacció / Fotos: Arxiu