La Diputació ofereix una aplicació per a la desescalada de la COVID-19

Imprimeix

Permet als ajuntaments què coneguin el volum de persones que es poden trobar al carrer en funció de les hores establertes i establir mesures adients

La Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'ajudar als governs locals amb la gestió de la COVID-19, posa al seu abast a través de l'eina de gestió del territorial SITMUN, uns mapes temàtics que incorporen sis noves capes d'informació de població per seccions censals referides als tres trams d'edat establerts per al desconfinament: els menors de 14 anys, els majors de 70 anys i el tram entre 14 i 70 anys.

Mapa poblacio 03 ALTA

Per a la realització d'aquests mapes es disposa de la informació del padró de 253 ajuntaments degudament actualitzada de forma periòdica i per a la resta de municipis s'ha obtingut la informació corresponent al tancament de xifres de 2019 facilitada per l'IDESCAT. Aquests mapes de població es troben a sitmun.diba.cat estan agrupats amb el nom Temàtics seccions censals COVID-19 i s'han realitzat tenint en compte les xifres absolutes de població i també en format percentual.

Mapa poblacio 01 ALTA

L'objectiu de disposar d'aquesta informació és bàsicament dotar d'eines als ajuntaments per a què coneguin el volum de persones que es poden trobar al carrer en funció de les hores establertes pel desconfinament i de cadascuna de les àrees estudiades, i d'aquesta manera poder establir mesures adients a cadascuna de les circumstàncies.

Les dades són extretes en la seva majoria del Padró Municipal d'Habitants que els ajuntaments gestionen gràcies al suport de la Diputació. El Padró és un registre administratiu dels habitants d'un municipi, regulat per la Llei de bases de règim local i la Llei de protecció de dades. La creació, gestió i manteniment d'aquesta informació correspon als ajuntaments. La informació del padró pot ser utilitzada de forma agregada i totalment anònima, amb finalitats estadístiques. La unitat mínima d'agregació són les seccions censals que tenen un màxim de 2.000 electors o 2.500 habitants.

carrer fase 1 720x340

Aquest sistema d'informació territorial ajuda a gestionar el territori a 280 governs locals a través de la Xarxa Local SITMUN. La plataforma disposa de 747 capes d'informació geogràfica que permeten ser superposades per aconseguir una millor planificació territorial.

Redacció / Fotos: Arxiu-Diputació de Barcelona