Una estudiant santandreuenca inventa una mascareta transparent

Imprimeix

Nadia Pérez forma part d’un equip de quatre persones que ha guanyat el concurs “ENGINY COVID-19” amb el seu projecte ‘Papiro Masks-Medicine & Engineering Progress’

Nadia Pérez Bernat, de 21 anys i estudiant de Medicina a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, forma part d’un equip d’investigació que ha guanyat la Fase I del concurs “Enginy contra la COVID-19” amb l’innovador projecte ‘Papiro Masks-Medicine & Engineering Progress’, impulsat i finançat per la Universitat Pompeu Fabra que impulsa projectes per al desenvolupament d’eines i protocols que ajudin a la lluita global contra la propagació del coronavirus.

IMG 20200517 WA0032

Nadia treballa conjuntament amb el sorià Álvaro Martínez, l’italià Francesco de Vivo i el barceloní Èdgar Fabregat, els tres estudiants de la carrera d’Enginyeria Biomèdica de la URF. “El nostre projecte està basat en la creació d’un disseny de mascaretes transparents totalment innovadora que permet la visualització de la boca de l’usuari al qual ens dirigim i elimina la tanca física que hi ha amb les mascaretes convencionals i que impedeix a persones amb problemes d’audició la lectura dels llavis”, explica Nadia Pérez.

L’estudiant santandreuenca afegeix que quan va tenir la idea “vaig contactar amb tres companys d’Enginyeria a Biomèdica molt qualificats per treballar amb aquest projecte. Estem molt contents i amb ganes que sigui una realitat ben aviat, millorant així la qualitat de vida de la nostra població respecte a la pandèmia de la COVID-19.”

Dos mil euros

Els guanyadors han rebut un premi de dos mil euros que els han d’utilitzar per al desenvolupament del seu projecte durant sis setmanes i amb l’objectiu d’integrar-lo entre la població. “Actualment estem a la Fase 2 i esperem que ben aviat la mascareta es pugui fabricar a casa”, diu.

Redacció / Fotos: NP