Citilab rep un reconeixement al seu compromís social pel projecte Edulab

Imprimeix

Va rebre el Premi Alan Turing durant la celebració de la 25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

L’Auditori de Barcelona va acollir ahir 17 de febrer la 25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, un acte institucional de referència del sector de les Telecomunicacions i Tecnologies de la informació organitzat conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).

citilab premi 3

Durant la gala, el Citilab de Cornellà de Llobregat va rebre el Premi Alan Turing al Compromís Social pel seu projecte Edulab, un programa consolidat que, per segon any consecutiu, continua amb la missió d’introduir l’ensenyament de la programació i la robòtica a través de noves formacions, nous projectes i noves activitats a sis escoles d’infantil i primària del municipi baixllobregatí. Rocío García, tinenta d’alcalde i regidora delegada d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Cornellà, acompanyada de Javier González, director gerent del Citilab, van recollir el premi.

EduLab Escola Mediterrània e1570002324169

Suris web

El guardó reconeix la institució o la persona impulsora d'una iniciativa o projecte innovador en l’àmbit de les TIC, amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, l’educació, la cultura o la integració social a Catalunya.

Altres guardons i homenatge

També es va premiar la trajectòria del conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez (Premi d’Honor), i l’emprenedoria de la fundadora de SocialCar, Mar Alarcón (Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada). A més es va reconèixer la tasca d’Anna Benavent a la Corporació Sanitària Parc Taulí (Premi Joan Clarke al CIO Destacat), el talent de David Riudor, Carlos Rodríguez i Gabriel Esteban, els joves fundadors de l’app Goin Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria), i la secció ‘Dígits i andròmines’ del diari Ara amb el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC (Premi a la Comunicació i Divulgació).

citilab premi 5

A banda dels guardons, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que el proper 31 d’octubre celebrarà els 25 anys de la seva posada en marxa com a primera universitat exclusivament en línia del món. A més, també es va voler reconèixer públicament aquells que fa vint-i-cinc anys van impulsar ‘La Nit de les Telecomunicacions’: Carles Martín Badell, Antoni Elias i Josep Mompin, qui juntament amb Pedro Vicente (traspassat el 2013), van apostar per crear una trobada cita ineludible per a tot el sector TIC de Catalunya

Redacció / Fotos: Citilab-TIC