Un modern submarí rep el suport de Sant Feliu de Llobregat

Imprimeix

L'Ictineu 3 serà un submarí modern i altament competitiu per treballar en els camps de la ciència, dels treballs submarins i de la divulgació, així com oferir immersions personalitzades a un sector turístic que busca alternatives de qualitat, segons han explicat des de l’empresa.

“Un cop finalitzada la construcció, podrà descendir fins a 1.200 metres de profunditat, el que el convertirà en el novè submarí més profund del món”, aseguren des de Ictineu Submarins, S.L, una empresa que va començar amb el projecte l'any 2004 amb un equip pluridisciplinar de professionals i empresaris lligats al món del mar i de la tecnologia.

Els problemes van arribar l'any 2010, quan el programa va patir les retallades en el finançament institucional, motiu pel qual els seus impulsors van posar en marxa fa sis mesos una campanya de subscripció popular adreçada a particulars, empreses i institucions. A canvi d'una aportació mínima, es pot veure inscrit el nom particular o el logotip de l'empresa al carenat del submarí.

Fins ara han participat en la iniciativa més de 150 persones, empreses i institucions i s'han recaptat uns 44.000 euros. L'objectiu és arribar als 200.000 euros que es necessiten per poder fer proves d'immersió amb el submarí a l'aigua.

El projecte s'ha finançat fins ara amb 1,8 milions d'euros, provinents en un 14% de subvencions públiques, un 51% de préstecs, un 30% de capital privat i un 5% de vendes.

Redacció | Foto: Ictineu Submarins