FGC s'adhereix a la iniciativa 5G Barcelona

Imprimeix

Aquesta incorporació representa la primera passa per dotar de tecnologia 5G a la infraestructura de FGC a Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ha incorporat a 5G Barcelona, iniciativa que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real. L'adhesió de FGC a 5G Barcelona permetrà fer nous plantejaments sobre l'aplicació de 5G a l'entorn ferroviari. En concret, permetrà desenvolupar millores en la logística ferroviària i aplicacions per l'usuari final.

645dbd41 ff23 46a7 ae30 d54f9cba0ba2

Han segellat l'acord el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el president del Consell d'Administació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

Durant l'acte, el conseller Puigneró va posar en valor que darrere el 5G hi ha un ecosistema que Catalunya vol i ha de poder liderar. "Des del Govern de Catalunya estem satisfets que puguem començar a desenvolupar proves i pilots amb FGC relacionats amb la mobilitat del futur. Això es tradueix en generació de llocs de treball, en riquesa i en millorar els serveis als ciutadans", va afirmar el conseller. Per altra banda, Grau va destacar que l'aspiració de fer de Catalunya un referent en 5G fa una passa endavant. "Estem parlant d'una de les primeres infraestructures ferroviàries 5G d'Europa. Fem de Catalunya un laboratori obert de referència a Europa amb una infraestructura que pot esdevenir pionera", va concloure. Per últim, Font ha refermat la seva aposta per la tecnologia i la innovació: "FGC vol ser un laboratori de proves global i pel món. Som una empresa que té la innovació en el seu ADN i aquesta adhesió és un pas més."

EK9Tnl9WoAA9kXr

Què és?

5G Barcelona és una iniciativa publico-privada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real.

La iniciativa crearà sinergies dins de l'ecosistema 5G i oferirà una infraestructura experimental per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals. 5G Barcelona vol estimular i consolidar la innovació ja existent a Barcelona i Catalunya, ajudar a atreure inversió estrangera, impulsar noves empreses tecnològiques i generar una indústria completa al voltant de la tecnologia 5G.

La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC.

Redacció / Fotos: FCB