Tecnologia d’avantguarda per a l'Hospital Sant Joan de Déu

Imprimeix

Són els primers quiròfans pediàtrics a Espanya que incorporen una ressonància, un TAC i un arc híbrid

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha presentat els primers quiròfans pediàtrics d’Espanya que integren en un mateix espai quirúrgic una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid. Aquesta tecnologia permet als equips de cirurgia disposar d’imatges en temps real i en realitat augmentada de la zona on han d’intervenir, amb el que obtenen una major precisió en les intervencions extremadament complexes, com són les reseccions de tumors cerebrals o la cirurgia de l’escoliosi, per exemple. 

El nou bloc quirúrgic fa possible que algunes operacions que fins ara requerien de cirurgia oberta es puguin fer mitjançant tècniques mínimament invasives sense moure el pacient de la sala d’operacions. A Sant Joan de Déu es duen a terme més de 15.000 intervencions quirúrgiques cada any. La construcció dels nous quiròfans ha comportat una inversió de prop de vint milions d’euros, entre les obres i els equipaments.

El bloc quirúrgic té una superfície de 2.200 m2, més del doble que l’anterior (800 m2), i disposa de vuit quiròfans i una sala de reanimació de deu llits, de les quals, quatre són per a pacients crítics i estan concebudes per potenciar l’Àrea del Cor. Els quiròfans estan dotats amb la tecnologia electromèdica i audiovisual més avançada que existeix actualment.

Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu Barcelona