Castelldefels 'viatjarà' a la Lluna a les jornades de la ciència

Imprimeix

El cinquantè aniversari del primer allunatge és el fil conductor d'un atapeït programa d'activitats que comença aquest divendres vinent, dia 8 de novembre

Castelldefels viu, fins al 22 de novembre, una nova edició de la Setmana de la Ciència, un programa amb un ampli ventall d'activitats de tota mena que organitza l'Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats, equipaments i institucions, entre elles el campus al Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Les activitats, que se succeïran a diferents indrets i equipaments de la ciutat, comencen aquest divendres 8 de novembre, amb una observació popular de la Lluna i Saturn que es farà a l'Observatori Sergio López Borgoñoz, a Cal Ganxo, del qual té cura l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels, una de les entitats que també col·labora amb l'organització de la Setmana.

getimatge 2 castefa

La inauguració oficial de la Setmana de la Ciència tindrà lloc dimarts 12 de novembre. Tindrà com a escenari la Sala d'Actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC), al campus universitari. Hi intervindran l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; el regidor d'Universitats, Jordi Vendrell; i el delegat del rector de la UPC al campus de Castelldefels, José Manuel Yúfera. L'acte inclourà la conferència “L'exploració de la Lluna”, que serà a càrrec del doctor Jordi Guitiérrez, del Departament de Física de l'EETAC.

Concurs sobre la taula periòdica d'elements

Entre les activitats que completen el programa de la Setmana de la Ciència 2019 n'hi ha de relacionades amb la cuina, amb el vi, el coltan o la nanotecnologia. Pel que fa a les edats, a més de les activitats de difusió científica per al públic adult n'hi ha d'adreçades als infants, com ara el concurs que commemora l'Any de la Taula Periòdica dels elements químics.

getimatge 1 castelldefels

El concurs s'adreça als estudiants que creïn una taula periòdica en què cada casella dels elements sigui substituïda per una imatge de qualsevol utensili, dispositiu o material que s'utilitzés per construir les naus del programa Apollo o que fessin servir els astronautes l'any 1969. La persona premiada rebrà una tauleta. El veredicte es farà públic el 13-N. El concurs l'organitza el Campus del Baix Llobregat de la UPC (+INFO: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels