Sant Boi abandera una prova de vehicles elèctrics amb bateries d’hidrogen

Imprimeix

El laboratori Coboi lab va acollir una trobada d'agents estratègics per aportar solucions innovadores a la mobilitat

Sant Boi de Llobregat participarà en la prova pilot d'un projecte internacional per incorporar l'ús de bateries d'hidrogen als vehicles de motor elèctric. Coboi lab, el laboratori d'innovació social públic de la ciutat, ha acollit una trobada entre agents implicats en la transició cap a un nou model de mobilitat. Entre ells hi ha el Korea Institute of Science and Technology (KIST).

L'empresa santboiana Evarm lidera un projecte internacional que vol avançar cap a aquest nou model de mobilitat. "Com articular una transició cap a vehicles de propulsió d'hidrogen en l'àmbit local i global?", és un dels reptes proposats per l'empresa. Per donar-li resposta, Coboi lab va esdevenir el passat 22 d'octubre un espai de trobada , reflexió i creació de sinergies entre diferents actors socioeconòmics. A la trobada van participar Evarm, l'Ajuntament de Sant Boi i altres actors referents de diferents àmbits, com ara el Korea Institute of Science and Technology (KIST), Enagas Emprende, el Catalonia Institute for Energy Research (IREC) i ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

D5q0iFhW0AErbVj

Els vehicles d'hidrogen funcionen amb un motor elèctric, però obtenen l'energia d'una pila de combustible alimentada per hidrogen. A diferència dels cotxes elèctrics i híbrids, els vehicles d'hidrogen no necessiten endoll per carregar-se. En alguns països, com Corea, se'ls considera la tecnologia del futur, ja que l'hidrogen és una energia neta que no genera emissions i té un alt índex d'eficiència energètica.

Empresa local

L'empresa santboina Evarm s'ha especialitzat precisament en l'aportació de solucions tecnològiques per incorporar l'ús d'hidrogen a tota classe de vehicles (cotxes, autobusos, camions....) i contribuir d'aquesta manera a la transició energètica.

EHIibLLXUAAHQov

La naturalesa del projecte liderat per EVARM està estretament vinculada a les prioritats estratègiques de l'Ajuntament de Sant Boi, que treballa per una ciutat sostenible i saludable en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible ( ODS ) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Boi-EVARM