L’Ictineu 3 presenta les seves innovacions en societat

Imprimeix

L’empresa santfeliuenca ha incorporat al submarí bateries que permeten aconseguir arribar a les màximes profunditats i un braç robòtic que representa un salt qualitatiu important quant a les seves possibilitats i capacitats

L'empresa de Sant Feliu Ictineu Submarins, ubicada a una nau del polígon industrial El Pla, ha donat a conèixer avui l'evolució i les millores que han incorporat en el seu submarí dissenyat a Sant Feliu de Llobregat. Actualment l'Ictineu 3 és un dels 10 submarins del món que baixa a més profunditat i el segon de la Unió Europea. L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va visitar l'empresa Ictineu per conèixer les novetats. Ha estat acompanyada de la directora general d'Indústria Maria Matilde Villarroya, el conseller delegat d'ACCIÓ Joan Romero i el president de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, Joan Canadell.

D CuTR4XYAINg2v

Novetat

La principal novetat ha estat la fabricació de bateries submarines que permeten que els submarins tripulats aconsegueixin arribar a les màximes profunditats. Pere Forès i Carme Parerada, socis fundadors d'Ictineu Submarins, han explicat aquesta novetat: "Hem estat treballant intensament durant 3 anys en un projecte que no es podia explicar i que consisteix en la construcció d'unes bateries, igual que les que ja fèiem, però ara validades per anar a 11.500 metres de profunditat amb un submarí tripulat."

D CuTnbXkAA7rvF

Gràcies al disseny de la nova bateria, l'Ictineu 3 ha pogut baixar, per tercera vegada a la història, a la Fossa de les Marianes després d'haver baixat a les fosses més profundes de tres oceans més. "Ara només li queda baixar a la fossa més profunda de l'Àrtic i ja haurà fet  els cinc punts més profunds dels oceans", explica Forès.

D CuTybWkAI758M

L'altra novetat de l'empresa ha estat la incorporació d'un braç robòtic que representa un salt qualitatiu important quant a les possibilitats i capacitats del submarí. "Amb aquest nou braç, l'Ictineu 3 ja no és un submarí només d'observació sinó que també és un vehicle d'intervenció al fons del mar, ja que amb aquest braç robòtic es poden recollir i reparar coses", afegeix Forès.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat