La XI Jornada de Programació i Robòtica Educatives aplega unes 500 persones

Imprimeix

Docents, alumnes i professionals es van aplegar al Citilab de Cornellà en un dia dedicat a l’intercanvi d’experiències didàctiques per fomentar l’aprenentatge d’aquestes disciplines a les aules catalanes i aplicar metodologies innovadores per a transformar l’educació

Citilab va acollir l’onzena edició de la Jornada de Programació i Robòtica Educatives, un dia dedicat a l’intercanvi d’experiències didàctiques per fomentar l’aprenentatge d’aquestes disciplines a les aules catalanes i aplicar metodologies innovadores per a transformar l’educació. Prop dels 500 docents, alumnes i professionals van reunir-se al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. Alumnat i docents de 17 centres educatius diferents van exposar els seus projectes tecnològics a l’Opensurf del Citilab i un total de 10 empreses van participar en la fira de la Plaça Can Suris.

D7ZdJY7WkAAjI6v

JPRE1

Ana Albalat, subdirectora d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i Javier González, director gerent del Citilab, van inaugurar la jornada. Es va realitzar una taula rodona que, enguany, va centrar-se a debatre sobre la programació i la robòtica dins d’un entorn de treball per projectes. Els participants de la taula rodona van ser cinc docents d’escoles i instituts amb iniciatives i metodologies molt diverses. La importància de fomentar l’emoció com a motor d’aprenentatge, aprendre amb la robòtica i no pas aprendre robòtica de manera aïllada, la codocència per a combatre la por a introduir la robòtica a l’aula i la transversalitat per assolir la transformació educativa van ser algunes de les idees força que van sorgir durant la conversa, que va ser moderada per Sílvia Zurita, coordinadora del projecte Magnet del Departament d’Educació i la Fundació Bofill.

JPRE2 1024x562

Fira

La fira de projectes d’alumnes va ser l’altre focus de protagonisme. Un robot separador de paper i plàstic, una mà robòtica capaç de tocar el piano, circuits tèxtils, vehicles robòtics, videojocs… els assistents van poder conèixer una gran diversitat d’iniciatives que els propis alumnes explicaven i posaven en pràctica al moment. Paral·lelament, a l’exterior del Citilab, totes les persones interessades podien informar-se o adquirir productes de robòtica en la fira d’empreses.

D7aF MOXsAM1hT7

D7ZzHHpWkAAVyqQ

D7bD 1fWsAAvY8w

Durant la jornada es van impartir 37 ponències i 12 tallers en els quals es van compartir experiències i activitats desenvolupades amb una gran varietat d’entorns, recursos i enginys.

La jornada va ser organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 Redacció / Fotos: Citilab