El Prat, premiat pels seus avenços en l'administració digital i oberta

Imprimeix

Entre els majors de 50.000  habitants, l'Ajuntament ha estat guardonat amb el tercer premi

L'Ajuntament del Prat ha estat premiat en la IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta. Aquests premis, que atorga el Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), reconeixen ajuntaments i consells comarcals pels seus avenços en l'ús de l'administració digital en la seva organització i amb la relació amb la ciutadania i les empreses. Els resultats d'enguany es va fer públics a finals del passat mes de febrer.

D0QbwLQWwAAJIWK

Els premis es divideixen en diferents categories, segons el nombre d'habitants dels municipis i la seva naturalesa, i s'atorguen en base a uns indicadors objectius, l'anàlisi dels webs dels ens i l'ús de determinats serveis de l'AOC. En la categoria dels municipis majors de 50.000 habitants, el municipi baixllobregatí va rebre el tercer premi. L'Ajuntament del Prat ja havia estat premiat en anteriors ocasions pel Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya, però aquest és el primer cop que se situa entre els tres municipis majors de 50.000 habitants millor valorats de Catalunya.

 Més de 52.000 serveis

Cal destacar que, durant l'any 2018, l'Ajuntament del Prat va fer 52.300 tràmits a través dels serveis d'Administració Oberta, una xifra que gairebé duplica la de l'any 2015. Es tracta de serveis que faciliten la relació de l'administració amb la ciutadania i les empreses o entre les pròpies administracions, la identificació digital  o signatura electrònica per poder fer els tràmits on-line o la transparència de la informació pública, entre d'altres. 

 Redacció / Foto: AOC