Alumnes i docents de Cornellà reben formació de programació i robòtica

Imprimeix

Més de 270 alumnes i 85 docents de les escoles de Cornellà ja han rebut formació de programació i robòtica

L’alumnat de 6è de primària de sis escoles de Cornellà de Llobregat i 85 professors i professores s’han introduït en el món de la programació i la robòtica durant el primer trimestre escolar amb el projecte EduLab del Citilab.

Des d’abans de l’inici del curs escolar i fins a l’octubre, el professorat va participar en una formació d’introducció a la programació i la robòtica amb l’objectiu de poder co-crear activitats educatives amb l’equip del Citilab i oferir suport als seus alumnes un cop iniciat el curs.

Durant els mesos de novembre i desembre, l’equip del Citilab s’ha traslladat a les aules de les escoles per dur a terme les primeres sessions del desenvolupament d’un dels projectes que contempla el projecte EduLab: la construcció, la programació i la customització del robot del Citilab.

Dtz jfwXgAANdy

Nou robot

Aquesta etapa d’inici ha coincidit amb l’estrena del nou robot del lab de Cornellà: el robot Fantàstic. Una versió millorada de l’EduBot, el robot que es va utilitzar durant la prova pilot del projecte, i que compta amb una placa que també ha estat dissenyada pel Citilab: la placa ED1. A més, el nom de l’autòmat ha sigut escollit per l’alumnat de les escoles participants en l’EduLab.

En aquest primer trimestre del curs, els nens i les nenes de Cicle Superior dels centres educatius cornellanencs han après a moure’s per l’entorn de programació MicroBlocks i s’han familiaritzat amb l’estructura i el funcionament del Fantàstic. A partir del mes de gener i durant el 2019, l’autòmat serà customitzat i utilitzat per l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Infantil i, a més, s’iniciaran la resta de projectes que seran diferents a cada escola en funció dels interessos particulars.

Aquests nous projectes ja s’han començat a dissenyar de forma conjunta entre els claustres dels centres educatius i els professionals de l’àrea educativa del Citilab.

Al llarg d’aquests mesos, Citilab ha fet un gran seguiment de l’evolució del projecte a través de les xarxes socials amb l’objectiu d’acostar a les famílies i a totes les persones interessades aquesta iniciativa innovadora que realitzen els infants a les aules.

 

Redacció / Fotos: Citilab