L’Hora del Codi aplega 600 alumnes de l’Institut Camp Blancs

Imprimeix

El centre educatiu de Sant Boi de Llobregat va participar en el programa internacional que es va realitzar per tercer any consecutiu

El passat dia 5 de desembre, al llarg de tot el matí, un total d’uns 600 alumnes, entre ESO, Batxillerat i cicles formatius d’Administració i d’Instal·lacions i Telecomunicacions de l’Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat, van participar  en  el programa internacional L’Hora del Codi. Aquesta activitat es va realitzar per tercer any consecutiu i, com en els anys anteriors, va ser un gran èxit organitzatiu i de participació.

hora insti camp 2

En paraules de la directora del centre, Lídia Ferré, “si no volem avançar en el sentit contrari que marca la inèrcia del temps, no tenim més remei que procurar una integració plena i sense fissures dels nostres estudiants en àmbits tan revolucionaris —i decisius— com ho són actualment tant la informàtica com les noves tecnologies. Una societat que gira l’esquena a la novetat, tanca la porta al seu progrés” i afegeix que “si no volem perpetuar estereotips de gènere —una “pantalla” per desgràcia encara no superada als nostres dies—, que releguen la figura de la dona a un paper secundari, hem d’incentivar la seva incorporació a nínxols de mercat adscrits tradicionalment a la població masculina. I aquí fem al·lusió a les ciències de la computació, la indústria i el sector tecnològic, respectivament. Una societat que no promou la igualtat d’oportunitats —una societat no inclusiva—, alimenta al capdavall la injustícia en diversos fronts i defuig la seva incorporació als nous temps, a la modernitat”.

Redacció / Fotos: Serveis Territorials d’Ensenyament Baix Llobregat