Molins acull una jornada sobre els usos industrials de la impressió en 3D

Imprimeix

Una cinquantena de professionals de diversos àmbits es van donar cita a la Federació obrera

L’Ajuntament de Molins de Rei va organitzar una jornada que va abordar la fabricació de prototips, sèries curtes i peces finals a la indústria i l’ús de nous materials d’impressió. Bona part del protagonisme el van tenir proveïdors de les tecnologies d’impressió 3D, consultors i empreses que ja han incorporat la fabricació additiva a les seves plantes. Prop d’una cinquantena de professionals de diferents àmbits es van aplegar a la Federació Obrera per conèixer amb detall les possibilitats que ofereix la impressió en 3D a la indústria.

molinsderei 3d 2

Tomàs Megía va desglossar les oportunitats de la fabricació additiva al nostre país. Megía és representant de l’agència de la Generalitat ACCIÓ i coordina el hub de la indústria que ja utilitza la impressió en 3D al nostre país. A continuació va ser el torn de Felip Fenollosa, director general del CIM UPC, qui va resumir els enormes beneficis que la impressió 3D aporta al disseny de prototips i a la fabricació de peces. I finalment van intervenir els representants de tres empreses vinculades al sector per detallar la seva experiència. Van ser Israel Arias, director tècnic i comercial de Drukatt; Jaume Homs, Sales Manager HP 3D Printing Iberia; i Francisco Parejo, Area Sales Manager de Renishaw.

Aquest acte s’emmarca en les actuacions previstes en el que s’ha anomenat Any de la Indústria 4.0: el repte de la transformació digital, que té com a finalitat conscienciar de la importància d’adoptar les noves tecnologies a la indústria, però també a la ciutadania, als emprenedors, els comerços i els centres docents. 

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei- CIM UPC