Més de 110 estudiants participen a la Game Jam 2018

Imprimeix

El Citilab de Cornellà de Llobregat va acollir l’activitat on els guanyadors van ser el PentaTeam de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí i pel Jam Team de l’Àgora International School de Sant Cugat

Citilab de Cornellà de Llobregat va acollir, els passats 10 i 11 d’octubre, un centenar de nois i noies de tretze centres educatius de Cornellà i de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona la Game Jam 2018. L’bjectiu era promoure el pensament computacional i les vocacions científico-tècniques a través d’una experiència en la qual l’aprenentatge, el treball en equip i la diversió anaven plegats.

Game Jam 2018

Els estudiants, dividits en vint-i-quatre equips, van treballar a l’Opensurf del Citilab per fer front a un repte comú: desenvolupar el prototip d’un videojoc sobre esport i hàbits saludables en 48 hores que, posteriorment, van haver de presentar davant d’un jurat. Al llarg dels dos dies, l’alumnat es va implicar en tot el procés de desenvolupament del videojoc: la concepció, la creació de la història, el guió i els personatges, el disseny de l’art i el so del prototip així com la programació i la mecànica del joc.

DpPQgnYWsAUjIs2

Els guanyadors

El jurat, després d’avaluar els prototips definitius i les presentacions fetes pels 24 equips participants, va atorgar dos primers premis que van ser pel PentaTeam de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí i pel Jam Team de l’Àgora International School de Sant Cugat del Vallès.

DpPQgnZXcAAIZgA

La proposta guanyadora del ‘PentaTeam’ (l’equip format pel Carlos García, l’Enric Caballero, l’Arnau Alier, la Laia Font i la Noa López) es tracta d’un original videojoc multi-jugador protagonitzat per cèl·lules que han de procurar absorbir el màxim nombre possible de nutrients per tal que arribin a la sang, evitant el contacte amb els virus i els bacteris. D’altra banda, el joc del ‘Jam Team’ (format per la Sara Callado, la Francesca Badesa, l’Ot Caminals, en Jordi Juncosa, en Guillem Martín i en Pedro Pérez) té com a protagonista un personatge en baixa forma física que ha de procurar millorar els seus hàbits per aconseguir tenir una vida més saludable.

DpPQgnWWkAEg6yb

Finalment, l’equip que va ser premiat per haver fet la millor exposició oral entre les 24 presentacions va ser ‘Los Quintos’ (en Víctor Hernández, la Judit Muñoz, la Judit Romero, en Marc González i l’Adrián Ortiz), alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí.

Redacció / Fotos: Citilab