SEAT presenta tot el seu potencial en innovació i Indústria 4.0

Imprimeix

Els visitants han experimentat amb robots col·laboratius i solucions de realitat augmentada, entre altres, a l’espai que ha tingut l’empresa en el II Congrés Indústria Connetada 4.0

SEAT va participar en el segon Congrés Indústria Connectada 4.0, impulsat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per debatre sobre la transformació digital aplicada a la indústria. Aquest esdeveniment, que s'ha constituït com a referent a Espanya en aquest àmbit, ha reunit a directius d'empreses nacionals.

SEAT presents its potential in innovation and Industry 4 0 in Madrid 001 HQ

Francisco Requena, responsable d'innovació i Smart Factory de SEAT, ha coordinat un panell sota la temàtica “La informació: clau en la transformació digital de la Indústria de l'automòbil”, on ha reflexionat sobre les claus de SEAT en termes d'Indústria 4.0 aplicada a l'automoció. “Pujar-se al tren de la quarta revolució industrial en la qual estem immersos no és una opció sinó obligació per a qualsevol companyia. En SEAT estem desenvolupant i aplicant eines i solucions digitals destinades a la producció d'automòbils que ens estan permetent ser, més eficients i flexibles, més àgils i més digitals”, ha subratllat Requena.

SEAT, com la companyia industrial que més inverteix en recerca i desenvolupament d'Espanya, ha presentat al congrés el concepte de l'operari connectat abans i durant el procés de producció. Això inclou una simulació prèvia a la producció per comprovar la fiabilitat del procés i el producte, les tecnologies que facililtan el treball diari i la formació perquè els empleats aprenguin a realitzar la tasca.

SEAT presents its potential in innovation and Industry 4 0 in Madrid 004 HQ

Els visitants també han pogut muntar un puzle amb l'ajuda d'un robot col·laboratiu. A més, gràcies a la realitat augmentada, han vist com es pot accedir a tota la informació de manteniment d'instal·lacions a través d'un codi QR.

L'espai de SEAT al congrés ha explicat també amb una zona dedicada al programa d'innovació oberta Breaking FAB, premiat com el millor programa d'atracció de talent en l'última edició del congrés Advanced Factories.

Talent jove en UNLEASH

En relació a aquesta atracció del talent, SEAT ha estat present avui, també a Madrid, en la tercera edició de UNLEASH, un esdeveniment organitzat pel primer ecosistema global de talent jove Pangea i que reuneix a més d'1.000 persones d'entre 20 i 30 anys.

SEAT presents its potential in innovation and Industry 4 0 in Madrid 005 HQ

En aquesta trobada participen els talents més prometedors del món de diferents sectors a través de panells, ponències i performances, que amb les seves històries, pretenen inspirar a altres joves a canviar el món. Alguns dels artistes que participen són Ben Towers, el noi més intel·ligent del món segons The Times; Sarah Bovy, primera dona a competir en Vantage GT3 o César Brandon, poeta guanyador de Got Talent 2018.

Redacció / Fotos: SEAT