Martorell provarà un autobús elèctric sense conductor en circulació real

Imprimeix

La prova pilot començarà el 7 de setembre i recorrerà vuit municipis de Catalunya

Una prova pilot desenvolupada per la Generalitat permetrà que vuit ajuntaments de Catalunya, entre ells el de Martorell, posin en funcionament, per primera vegada, un autobús sense conductor en circulació real. La gira es durà a terme els mesos de setembre i octubre. L’objectiu té dues finalitats: una que la ciutadania pugui veure com funciona un vehicle d’aquestes característiques, com interactua amb la ciutat i entendre què comportarà la nova cultura de la mobilitat; i la segona que els ajuntaments puguin veure com es comporta el vehicle i quins canvis hauran d’adoptar les ciutats per adaptar-se al seu funcionament.

f29089e2 4064 4537 91ae 518e4dca6e80

Característiques

Tot i que aquest vehicle autònom no porta conductor, sí que hi haurà operadors tècnics que en tot moment acompanyaran i assessoraran els ciutadans que vulguin provar el sistema, així com resoldre qualsevol incidència. L’autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha batejat com a ÈRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. Incorpora una rampa automàtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s’abaixa.

Durant la gira també es realitzarà una enquesta elaborada per la Universitat de Barcelona (UB) per poder analitzar com percep la ciutadania l’arribada del bus autònom. També està oberta la possibilitat que els dies en què hi hagi menys ocupació, s’ofereixi a les escoles perquè un grup d’estudiants hi pugui viatjar. 

  

Redacció / Fotos: Arxiu