S’obren les inscripcions per al Tecnoestiu 2018 al Citilab

Imprimeix

Durant el taller, els nens i les nenes aprendran la funció de cadascun dels elements necessaris per començar a programar amb MicroBlocks

El proper 25 de juny arrencarà una nova edició del Tecnoestiu, una jornada d’activitats tecnològiques al Citilab que dura un matí (de 10h a 13h) i que va adreçat a esplais, casals d’estiu i famílies. En l’edició d’enguany, els nens i les nenes podran adoptar el rol de petits enginyers i enginyeres i descobrir un nou llenguatge de programació per blocs: MicroBlocks. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, dels 6 als 8 hauran d’estar ajudats per algú amb més de 12 anys.

Durant el taller, els nens i les nenes aprendran la funció de cadascun dels elements necessaris per començar a programar amb MicroBlocks: la placa micro:bit, els sensors i els actuadors incorporats (com els leds, els polsadors o l’acceleròmetre).

microblocks

Després de familiaritzar-se amb tots els elements, els participants del Tecnoestiu s’agruparan en equips i dissenyaran un petit enginy electrònic interactiu treballant de forma col·laborativa. Finalment, podran deixar anar tota la seva creativitat i decorar-los per completar la proposta. En l’última part del taller, quan ja s’hagin convertit en els enginyers i les enginyeres del Tecnoestiu 2018, encara tindran temps per viure una nova experiència: conèixer el funcionament d’un plató de televisió real i parlar davant de càmeres de vídeo professionals.

 

Redacció / Fotos: Arxiu