La Jornada de Programació i Robòtica educatives aplegarà uns 400 docents

Imprimeix

Se celebrarà al Citilab de Cornellà i està dirigit a professors de Primària i Secundària així com a professionals en la temàtica

Prop de 400 docents s’aplegaran aquest dissabte a Cornellà de Llobregat durant la desena edició de la Jornada Programa, dedicada a l’intercanvi d’experiències curriculars amb entorns de programació i de robòtica educatives. Aquesta trobada està especialment adreçada als docents de Primària i Secundària interessats en l’ús de la programació i la robòtica en els seus entorns d’aula, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica. Tanmateix, des de fa dos anys, també hi participen alumnes, acompanyats pels seus professors, en la mostra de treballs realitzats per l’alumnat.

Workshop carmen lavado web

Deu anys

Enguany se celebra el desè aniversari de la Jornada de Programació i Robòtica educatives, aquesta trobada que va ser impulsada per primera vegada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Citilab l’any 2009. La Jornada Programa s’ha consolidat com un dels esdeveniments ineludibles per a professors, alumnes i d’altres professionals i interessats en aquest àmbit.

Enguany, el programa de la Jornada de Programació i Robòtica educatives 2018 comptarà amb un total 36 ponències: 18 enfocades els ensenyaments d’infantil i primària i 18 dedicades a l’ESO i al batxillerat. A més, s’exposaran 18 projectes a la fira d’alumnes, hi seran presents 11 empreses del sector i s’impartiran 15 tallers; de manera que s’estima que aquesta nova jornada superi el nombre d’assistents i participants de l’any passat.

Els continguts de la Jornada de Programació i Robòtica s’inscriuen en els objectius del Pla STEMCat de foment de les vocacions científico-tecnològiques, que promou el Govern. El Departament d’Ensenyament presentarà en el marc d’aquesta edició de les jornades, les línies mestres del Pla STEMCat.

La Jornada Programa es duu a terme, des de la seva primera edició, emmarcada fins del Dia Internacional d’Internet, el Dia Internacional de l’Scratch i, darrerament, l’Europe Code Week. Aquesta trobada compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Cornellà, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el programa mSchools del Mobile World Capital Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu