Desarticulen un grup criminal que feia eines per obrir panys de domicilis

Els lladres van cometre un mínim de 21 robatoris en pisos particulars de l’àrea metropolitana de Barcelona entre els quals hi ha quatre a Cornellà de Llobregat

Els Mossos d’esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força a domicilis. L'operació ha permès detenir 11 persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat russa, d'edats compreses entre els 21 i els 41 anys, a les quals se les considera autores de 21 robatoris amb força a domicilis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La investigació es va iniciar el mes de març de 2017 quan els Mossos van tenir coneixement que s'havien produït quatre robatoris en domicilis de Cornellà de Llobregat després que els autors aconseguissin obrir-ne les portes sense produir-hi cap dany (es va poder comprovar que un dels detinguts està realicionat amb els quatre robatoris). Fruit d’una complexa recerca de perfils d’ADN, la policia va determinar que tots els robatoris haurien estat comesos per les mateixes persones. Aquest va ser l’inici d’una llarga investigació que ha conclòs amb la completa desarticulació d’un grup criminal molt actiu.

dc339980 9f5a 4daa 9c76 28a883a7695e

Els investigadors van aconseguir acreditar que l’entramat hauria violentat un total de 21 domicilis de l'àrea metropolitana gràcies a una altíssima especialització en l’obertura de panys de seguretat. Els lladres seleccionaven els objectius i col·locaven "marcadors" de plàstic a les portes dels habitatges per saber quan entraven i sortien els propietaris. Un cop s'havien assegurat que no hi havia ningú, obrien el pany de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal. El grup es desplaçava principalment en transport públic per dificultar el control de la policia.


El dia 7 de maig es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir 12 membres del grup i realitzar set entrades i escorcolls als domicilis que l'organització tenia a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona. Els policies també van aconseguir desmantellar un taller de fabricació de rossinyols, claus falses i altres eines per obrir panys de diverses marques.

cd49bae6 3fc2 4037 9f54 ada9e3bb60ea

No es descarta que els objectes localitzats en els domicilis provinguin de més robatoris que els resolts fins ara i puguin ser retornats als seus legítims propietaris. Els 12 arrestats van passar el dia 9 a disposició judicial. El titular del Jutjat d’Instrucció 3 de Cornellà de Llobregat, instructor de la causa, a petició de Fiscalia, va decretar l'ingrés a presó provisional per a nou d'ells i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix